آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۳ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۷
آذر

روغن شحم گاو،شحم،شحم گاو،پی،روغن،طرز تهیه روغن شحم گاو،طب اسلامی،آشپزی،آشپزی اسلامی



درمورد استفاده از پی گاو روایات فراوانی وارد شده است.


 🔸روایت اول از پیامبر (ص) است :


مَنْ أَدْخَلَ فِی جَوْفِهِ لُقْمَةَ شَحْمٍ أَخْرَجَتْ‌ مِثْلَهَا مِنَ الدَّاء

📚ِ[الکافی، کلینی، ط اسلامیه، ج6 ص311] 

یعنی هرکس داخل کند در بدنش لقمه‌ای از پی گاو را به همان مقدار از بیماری را خارج کرده است.


روایت متعددی در این باره داریم گویا میان مردم هم استفاده از پی شایع بوده است.


مِثْلَهَا یعنی مثل او در اندازه یا مثل او در سنخیت بیماری؟ اگر معنای اول باشد یعنی به همان اندازه که پی مصرف شده است هرنوع بیماری از بدن خارج می‌شود. البته کدام بیماری خارج می‌شود را باید تجربه کرد.


اگر معنای دوم باشد یعنی روغن پی گاو چربی بد خون را از بدن خارج می‌کند. و این تجربه شده است روایت اطلاق دارد و هردو را شامل می‌شود.



💫مرادکدام پی می‌باشد؟


در روایت آمده است:


قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع جُعِلْتُ فِدَاکَ الشَّحْمَةُ الَّتِی‌ تُخْرِجُ مِثْلَهَا مِنَ الدَّاءِ أَیُّ شَحْمَةٍ قَالَ هِیَ شَحْمَةُ الْبَقَرِ وَ مَا سَأَلَنِی یَا زُرَارَةُ عَنْهَا أَحَدٌ قَبْلَک


📚َ[المحاسن، برقی، ج2 ص465]

  از امام صادق (ع) پرسیدم شحمی که خارج می‌شود همانند او بیماری از بدن کدام شحم است؟ امام (ع) فرمود پی گاو است و کسی قبل از تو از من سوال نکرده بود.


بنابراین مردم می‌دانستند ولی معلوم نبود کدام پی است. قلوه پی (پی که دور کلیه را گرفته است) بهتر است.

 روایت دیگری از پیامبر (ص) نقل شده است:


مَنْ‌ أَکَلَ‌ لُقْمَةً مِنَ الشَّحْمِ أَنْزَلَتْ مِنَ الدَّاءِ مِثْلَهَا فَقَالَ ذَاکَ شَحْمُ الْبَقَر


📚[المحاسن، برقی، ج2 ص465] 


 هرکس لقمه‌ای از پی گاو بخورد همانند آن از بیماری را خارج کرده است.


💫 آیا روغن دنبه مناسب است؟


از من می‌پرسند روغن دنبه خوب است؟ من میگویم روغن پی گاو خوب است چون به آن تاکیدشده است. دنبه گوسفند را نمی‌شود با روغن پی گاو مقایسه کرد به همین جهت ما درمورد روغن دنبه تاملی داریم اینکه آیا خواصی دارد یا ندارد. البته شحم بز هم برای درمان زخم وارد شده است.


به همین جهت بهترین روغن روغن زیتون و دومین روغن روغن پی گاو است و هردو در قرآن ذکر شده است.


💠﴿فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذینَ هادُوا حَرَّمْنا عَلَیْهِمْ طَیِّباتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ کَثیراً﴾[ سوره نساء، آیه 160]


چون بنی اسرائیل ظلم کردند بر آن‌ها پی گاو را حرام کردیم. یهودی‌ها تا الان نیز پی گاو را مصرف نمی‌کنند در همه جای دنیا نیز فروش پی گاو را ممنوع کرده‌اند حتی در ایران هم به واسطه سلطه‌ای که دارند بر کل جهان ممنوع کرده‌اند. درحالیکه قرآن از آن با نام طیبات یاد می‌کند.


روغن پی گاو فوائد دیگری هم دارد مانند اینکه اسهال را درمان می‌کند. روایات می‌فرماید:


ذُکِرَ لَحْمُ‌ الْبَقَرِ عِنْدَهُ قَالَ أَلْبَانُهَا دَوَاءٌ وَ شُحُومُهَا شِفَاءٌ وَ لُحُومُهَا دَاء

📚[مکارم الاخلاق، طبرسی، ص159] 


 نزد امام ع درباره گوشت گاو صحبت شد فرمود شیر گاو دوا است و پی آن شفا است و گوشت آن درد و بیماری است.


شفا در این روایت مطلق است و درمان تمام بیماری‌ها را شامل می‌شود.


✍روش تهیه روغن پی گاو


درمورد روغن پی گاو نکته ای است و آن روش تهیه‌ی آن است.


🔸روش اول: روشی معمول بین مردم آب کردن ساده پی گاو است. آن را درون قابلامه می‌ریزند و حرارت می‌دهند. باید دقت داشت که گرمای زیاد نبیند بنابراین هرمقدار از پی که آب شد باید جدا شود و در ظرف دیگری ریخته بشود چون اگر زیاد حرارت ببیند سفت می‌شود و می‌ماسد.


🔹روش دوم: ائمه روش خاصی ذکر می‌کنند و آن رختن قلوه پی در ظرفی مانند زود پز است. بعد چهار پنج سنگ روی آتش قرار دهید تا کاملا داغ بشود و آنها را در ظرف قلوه پی بیندازید و آن را شدید تکان دهید تا پی‌ها آب بشوند. سپس صبر کنید و درب ظرف برندارید تا بخار آن خارج نشود. این بهترین روش تهیه روغن گاو است .


درزمان ائمه آتش بود با اینحال نفرمودند تنها آب کنید بلکه روش مخصوص ذکر کردند بنابراین شاید برخی فوائد مانند درمان اسهال بودن آن مترتب بر این روش خاص باشد.


اگر مواد دیگری که اضافه بشود مانند به، هل و پیاز خود اینها خاصیت دارند. اگر اینطور که می‌گویند ریختن جو بوی آن را بگیرد خوب است.


💠در قرآن می‌فرماید: ﴿وَ مِنَ الْبَقَرِ وَ الْغَنَمِ حَرَّمْنا عَلَیْهِمْ شُحُومَهُما﴾[ سوره انعام، آیه 146] شحم بقر و غنم هردو حرام شده اما طیبات خصوص شحم گاو است. 

از روایات استفاده می‌شود خصوصیت اصلی برای پی گاو است.




🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۲۱
آذر

آش،آش انار،انار،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی،آموزش آشپزی اسلامی،طرز تهیه آش انار


✅ مواد لازم:


برنج محلی        ۱.۵ پیمانه


نخود                   ۱.۵ پیمانه


گوشت چرخ کرده گوسفندی      ۲۵۰ گرم 


سبزی (تره،برگ چغندر،شوید)    نیم کیلو


پیاز سرخ کرده(با روغن زیتون)       ۱-۲ قاشق غذا خوری


آب انار         ۴ پیمانه


بلغور         ۱.۵ پیمانه


زعفران سائیده      ۱.۵ قاشق مربا خوری


سویق جو         ۱-۲ قاشق غذا خوری


نمک و فلفل       به میزان لازم


✍ طرز تهیه:

ابتدا آب نخود و نیمی از سبزی و گردو را به مدت نیم ساعت بپزید بعد بلغور را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه باهم بجوشند.بعد برنج را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵-۲۰ بپزد.بعد گوشت چرخ کرده،باقی مانده سبزی و نمک و فلفل را به صورت کوفته های کوچک درآورید و درون آش بریزید تا بپزند.بعد آب انار را به آش اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.وقتی آش به غلظت مناسب رسید پیاز داغ و سویق جو و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید ۲-۳ دقیقه بجوشد.



🔸حضرت رسول (ص) فرمود: انار بخورید؛ زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد، مگر این که چهل روز قلب را نورانی میسازد و شیطان را برون میکند.


📚بحارالانوار،ج ۶۶،ص۱۵۴،ح۱



🔸امام صادق(ع) فرمود: بر شما باد خوردن انار؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد،مگر این که وی را بسنده است وهیچ سیری آن را نمی خورد، مگر این که غذا را بر وی گوارا می سازد.


📚الکافی،ج۶،ص۳۵۲،ح۱




🔸امام صادق (ع) فرمود:بر شما باد انار شیرین،آن را بخورید؛ چرا که هیچ دانه ای از آن به معده مؤمنی در نمی آید، مگر این که بیماری از آن ریشه کن می کنند و شیطان وسوسه را از او دور می سازد.


📚بحارالانوار،ج۶۶،ص۱۶۳،ح۴۱



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking



  • آشپزی اسلامی
۲۰
آذر

آشپزی،آشپزی اسلامی،خورشت،نارباجه،انارباجه،طرز تهیه نارباجه،خورشت انار،طب اسلامی،آموزش آشپزی اسلامی،خورشت نارباج،نارباج،طرز تهیه خورشت نارباجه

 

 طرز تهیه خورشت نارباجه

 

آشپزی،آشپزی اسلامی،خورشت،نارباجه،انارباجه،طرز تهیه نارباجه،خورشت انار،طب اسلامی،آموزش آشپزی اسلامی،خورشت نارباج،نارباج،طرز تهیه خورشت نارباجه

  • آشپزی اسلامی