آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۵ مطلب در فروردين ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۷
فروردين

فالوذج،حلوای فالوذج،حلوای زعفرانی،تب،درمان تب،تب ربع،تب دوره ای،تب مدیترانه ای،آشپزی اسلامی،طب اسلامی



👈امام هادی (ع) :
«خَیْرُ الْأَشْیَاءِ لِحُمَّى الرِّبْعِ أَنْ یُؤْکَلَ فِی یَوْمِهَا الْفَالُوذَجُ الْمَعْمُولُ بِالْعَسَلِ وَ یُکْثَرُ زَعْفَرَانُهُ‏ وَ لَا یُؤْکَلُ فِی یَوْمِهَا غَیْرُه‏.»
«بهترین چیز برای تب ربع این است که انسان در روز تب فالوذج بخورد، فالوذجی که با عسل درست شده و زعفرانش را هم زیاد کند، و در آن روز چیز دیگر نخورد.»

📚طب الأئمة علیهم السلام،ص51
📚بحار الأنوار،ج‏59،ص100

🔆 تب ربع تبی است که انسان یک روز مبتلا به تب می‌شود و دو روز تب برطرف می‌شود و روز چهارم برمی‌گردد.

‏👈  أنَّ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ ع رَأَى رَجُلًا یَعِیبُ‏ الْفَالُوذَجَ‏ فَقَالَ ع لُعَابُ الْبُرِّ بِلُعَابِ النَّحْلِ بِخَالِصِ السَّمْنِ مَا عَابَ هَذَا مُسْلِم‏
امام حسین (ع) مردى را دیدند که از فالوذج‏ عیب می‎گیرد، حضرت فرمود: «لعاب گندم، عسل، روغن خالص؛ روا نیست مسلمان آن را عیب ‎کند.»

📚مکارم الأخلاق، ص169
📚بحار الأنوار،ج‏63،ص288

👈أنَّهُ أُهْدِیَ إِلَیْهِ فَالُوذَجٌ فَقَالَ مَا هَذَا قَالُوا یَوْمُ نَیْرُوزٍ قَالَ فَنَیْرِزُوا إِنْ‏ قَدَرْتُمْ‏ کُلَ‏ یَوْمٍ‏ یَعْنِی تَهَادَوْا وَ تَوَاصَلُوا فِی اللَّهِ.
روز نوروزی، مقداری فالوذج به محضر پیامبر اکرم (ص) اهدا شد، حضرت فرمودند: به چه مناسبت است این فالوذج؟ گفتند: امروز، نوروز است حضرت فرمودند: هر روز را نوروز کنید و البته مراد حضرت، این بود که هر روز، هدیه به هم‌دیگر بدهید و به دیدار یک‌دیگر بروید.

📚دعائم الإسلام، ج‏2،ص326

👈 الْفَضْلُ بْنُ الْحَسَنِ الطَّبْرِسِیُّ فِی مَجْمَعِ الْبَیَانِ قَالَ رُوِیَ‏ أَنَّ النَّبِیَّ ص کَانَ یَأْکُلُ الدَّجَاجَ‏ وَ الْفَالُوذَ وَ کَانَ یُعْجِبُهُ الْحَلْوَاءُ وَ الْعَسَلُ.
پیامبر(ص) غذاهای فاخر مانند مرغ و فالوذج مصرف می‌کرده است.
📚وسائل الشیعة، ج‏25، ص47
📚بحار الأنوار،ج‏63،ص288

🔹البته خوردن مرغ نیاز به بررسی و تامل بیشتری دارد .زیرا در روایت دیگری از امیرالمومنین (ع) آمده است که : مرغ،خوک پرندگان است.

👈عنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ شَرِیکٍ الْعَامِرِیِّ أَنَّ حَبَّةَ الْعُرَنِیِّ قَالَ: أُتِیَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع بِخِوَانِ فَالُوذَجٍ‏ فَوُضِعَ بَیْنَ یَدَیْهِ فَنَظَرَ إِلَى صَفَائِهِ وَ حُسْنِهِ فَوَجَأَ بِإِصْبَعِهِ فِیهِ حَتَّى بَلَغَ بِأَسْفَلِهِ ثُمَّ سَلَّهَا وَ لَمْ یَأْخُذْ مِنْهُ شَیْئاً وَ تَلَمَّظَ إِصْبَعَهُ وَ قَالَ إِنَّ الْحَلَالَ طَیِّبٌ وَ مَا هُوَ بِحَرَامٍ وَ لَکِنِّی أَکْرَهُ أَنْ أُعَوِّدَ نَفْسِی مَا لَمْ أُعَوِّدْهَا ارْفَعُوهُ عَنِّی فَرَفَعُوه‏.
ظرفى فالودج در برابر امیرالمؤمنین علیه السّلام نهادند، پس آن حضرت انگشت خود را چندان در آن فرو برد تا به انتهای ظرف رسید، سپس آن را بیرون آورده و از فالوذج نخورد، بلکه تنها انگشتش را به دهان برده و آن را چشید و فرمود: همانا طیّب است و حرام نیست، ولى دوست ندارم خود را به چیزى عادت دهم که به آن عادت ندارم. سپس فرمودند: این ظرف را از مقابل من بردارید و برداشتند.

📚المحاسن، ج‏2، ص409
📚وسائل الشیعة، ج‏24، ص388
📚بحار الأنوار،ج‏63،ص323

♦️خوب است که انسان عادت به خوردن غذاهای خوشمزه نکند به گونه ای که خوردن باقی غذاها برای او رنج آور باشد و غذاهایی مانند نان و ماست و سرکه و روغن زیتون را غذا به حساب نیاورد.

👈یونُسَ بْنِ یَعْقُوبَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
کُنَّا بِالْمَدِینَةِ فَأَرْسَلَ إِلَیْنَا اصْنَعُوا لَنَا فَالُوذَجَ‏ وَ أَقِلُّوا فَأَرْسَلْنَا إِلَیْهِ فِی قَصْعَةٍ صَغِیرَةٍ

«یونس بن یعقوب درباره امام صادق (ع) چنین آورده است که: ما در مدینه بودیم و امام (ع) براى ما پیام فرستاد که براى ما فالودج بسازید، اما اندک بسازید. و ما براى آن حضرت فالوذج در یک بشقاب کوچکى فرستادیم»

📚المحاسن، ج‏2، ص408
📚الکافی، ج‏6، ص321
📚وسائل الشیعة، ج‏25، ص73
📚بحار الأنوار، ج‏63،ص286


🔶 فالوذج نوعی حلوا است که از روغن زرد، آرد، عسل، زعفران و احتمالا آب ساخته می‌شود.

فالوذج معرّب پالوده فارسی است.شبیه همان فالوده‌ی امروزی است که البته طرز تهیه و مواد آن متفاوت است و به شکل حلوا درست می‌شود و مانند بستنی نیست. در کشورهای عربی زیاد مصرف می‌کنند که معادل آن «فالوته» است. امروزه بیشتر  نشاسته و بادام و رشته فرنگی داخل آن می‌ریزند که مناسب نیست.

✅ مواد لازم:

▫️آرد گندم کامل ۱ پیمانه
▫️روغن زرد گاوی  ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
▫️عسل  1 پیمانه
▫️پودر زعفران 1 قاشق مرباخوری
▫️آب 1 پیمانه

✍طرز تهیه:

ابتدا عسل را با آب مخلوط کنید روی شعله بگذارید تا در آب کاملاً حل شود. سپس زعفران را اضافه کنید تا اندکی بجوشد و اگر روی آن کف ایجاد شد آن را بردارید و دور بریزید.
آرد را در ظرف دیگری ریخته و با شعله بسیار کم تفت دهید .آرد را مرتب هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و خامی آن گرفته شود.باید مواظب بود تا آرد بیش از حد تفت داده نشود و نسوزد.روغن را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد و روغن باهم خوب ترکیب شود.همچنان که آرد و روغن را هم می زنید کم کم شربت عسل و زعفران را اضافه کنید تا ترکیب شود.ظرف را از روی حرارت بردارید و مقداری هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. سپس در ظرف مناسبی ریخته و بگذارید سرد شود.

✨نکته : به جای آرد می توانید از سویق گندم استفاده کنید،در این صورت نیازی به تفت دادن نیست.

✨ نکته : روغن را اضافه کنید اگر کمتر باشد بعد از اضافه کردن آرد خشک و گلوله می شود در این صورت بازهم مقداری روغن اضافه کنید.

✨ نکته : هرچه حرارت کمتر باشد حلوا خوشمزه تر می شود، که در این صورت ممکن است تفت دادن آرد تا چهل دقیقه طول بکشد.

✨ نکته : مطابق روایتی که از امام حسین (ع) ذکر شد ، فالوذج را بدون زعفران هم می‌توان درست کرد اما به نظر می‌رسد برای مقاصد درمانی مانند درمان تب ربع مطابق حدیثی که از امام هادی (ع) ذکر شد حتما باید زعفران به آن اضافه شود.در این صورت اضافه کردن زعفران جهت طعم یا رنگ آن نیست و همانطور که در روایت تاکید شد باید زعفران زیاد ریخته شود.




🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking

فالوذج،حلوای فالوذج،طرز تهیه حلوای فالوذج،آشپزی اسلامی،حلوای زعفران،کتاب آشپزی اسلامی،درمان تب،فالوذج در روایات،احادیث فالوذج،پالوده،فالوده
  • آشپزی اسلامی
۲۲
فروردين

خورشت زیرباجه،طرز تهیه خورشت زیرباجه،دستور پخت خورشت زیرباجه،خورشت زیرباجه در روایات،زیرباجه،احادیث خورشت زیرباجه،کانال آشپزی اسلامیx، کتاب آشپزی اسلامی،کانال آشپزی اسلامی،@islamic_cooking

 

خورشت زیرباجه،طرز تهیه خورشت زیرباجه،دستور پخت خورشت زیرباجه،خورشت زیرباجه در روایات،زیرباجه،احادیث خورشت زیرباجه،کانال آشپزی اسلامیx، کتاب آشپزی اسلامی،کانال آشپزی اسلامی،@islamic_cooking

☀️درمان عمومی بیماری های کبد و پوست☀️

 

👈خورشت زیرباجه، خورشتی است که از انواع میوه جات مثل آلو، به، سیب و ... با روغن کنجد درست شده باشد.

 

 

✅ مواد لازم : (برای3نفر)

 

   ▫️گوشت کبوتر یا سردست گوسفند 250 گرم

   ▫️آلو سیاه یک لیوان

   ▫️سیب خشک یا سیب تازه خرد شده نصف لیوان

   ▫️بِه خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان

   ▫️کدو حلوایی(ترجیحاً) یا کدو سبز خرد شده نصف لیوان

   ▫️شکر سرخ به مقدار لازم (به اندازه ای مقداری طعم شیرین به غذا بدهد)

   ▫️زعفران یک قاشق چایخوری (به اندازه ای که غذا را معطر کند)

   ▫️پیاز 1 عدد متوسط

   ▫️رب آلو (در صورت تمایل)

   ▫️روغن ارده کنجد به مقدار لازم

   ▫️دارچین و زیره به مقدار لازم

   ▫️نمک دریا به مقدار لازم

 

✍ طرز تهیه:

 

آلو را در ظرف جداگانه ای میپذیم و کنار می گذاریم...پیاز را خرد کرده داخل قابلمه سنگی می ریزیم و تفت میدهیم و سپس گوشت را قیمه قیمه کرده و اضافه می کنیم و اندکی تفت می دهیم.مقداری آب به غذا اضافه می کنیم و شعله را کم می کنیم و می گذاریم تا گوشت بپزد.شاید یک تا دو ساعت زمان لازم باشد.پس از اینکه گوشت تقریبا پخت ،سیب و به را اضافه می کنیم و می گذاریم تا 10 دقیقه بپزد.پس از آن کدو ،آلو ، دارچین،زیره،زعفران و شکر سرخ و نمک را اضافه می کنیم.در صورت تمایل می توان یک قاشق رب آلو نیز اضافه کرد.

پس از اینکه مواد داخل خورشت پخته شد و به غلظت مناسب رسید ،غذا برای میل کردن آماده است.

 

🔆 نکته: به هیچ عنوان نباید به این غذا سرکه اضافه کرد.

 

🔆 نکته: این غذا همراه داروی مرکب یک طب اسلامی توصیه شده که برای درمان بیماری های کبد می باشد.کسی که این دارو و غذا را میل می کند باید از انواع سبزیجات و خرما و ماهی و سرکه پرهیز کند.

 

🔆 نکته : همانطور که در روایت ذکر شده ،روغن مورد استفاده در این غذا باید روغن کنجد باشد.گفته می شود روغن ارده کنجد بهتر از روغن کنجدی است که به صورت مستقیم و به روش سرد و با فشار از کنجد گرفته می شود.

 

 

👈امام حسن عسکری علیه السلام:

.. وَ یَنْبَغِی أَنْ یَحْتَمِیَ مِنَ التَّمْرِ وَ السَّمَکِ وَ الْخَلِّ وَ الْبَقْلِ وَ لْیَکُنْ طَعَامُ مَنْ یَشْرَبُهُ زِیرْبَاجَةً بِدُهْنِ سِمْسِمٍ...

 

...و کسی که این دارو را مصرف می‌کند باید از خرما و ماهی و سرکه و انواع سبزیجات پخته و نپخته پرهیز کند. و سزاوار و بهتر است که در زمان مصرف این دارو غذای او زیرباجه با روغن کنجد باشد.

 

📚طب الائمه،ابن سابور زیات نیشابوری، ص75

 

👈در روایت آمده: «أَنَّهُ کَانَ یَشْتَهِی مِنَ الْأَلْوَانِ الزِّیرَبَاجَةَ وَ الزَّبِیبَةَ وَ کَانَ یَقُولُ أُعْطِینَا مِنْ هَذِهِ الْأَطْعِمَةِ وَ الْأَلْوَانِ مَا لَمْ یُعْطَهُ رَسُولُ اللَّهِ (ص).»

 

«امام باقر (ع) از میان غذاهای رنگارنگ این دو را دوست داشتند، زیرباجه و زبیبه، از این غذاها به ما داده‌شده که به پیامبر (ص) هم داده نشده.» 

 

📚دعائم الإسلام ،ج۲،ص۱۱۱

 

زبیبه، خورشتی است که در آن مویز به‌کار رفته است.

 

 

 

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking
 


  • آشپزی اسلامی
۱۱
فروردين

مرغ،خوک،خوک پرندگان،گوشت،گوشت مرغ،گوشت کبوتر،گوشت پرنده،مرغ در روایات،طب اسلامی،آشپزی اسلامی،مرغ ؛ خوک پرندگان

 

 

‍ 🐓 مرغ ؛ خوکِ پرندگان

 

💎 إنَّهُ ذُکِرَتِ اللُّحْمَانُ بَیْنَ یَدَیْ عُمَرَ فَقَالَ عُمَرُ إِنَّ أَطْیَبَ اللُّحْمَانِ‌ لَحْمُ‌ الدَّجَاجِ‌ فَقَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع کَلَّا إِنَّ ذَلِکَ خَنَازِیرُ الطَّیْرِ وَ إِنَّ أَطْیَبَ اللُّحْمَانِ لَحْمُ فَرْخٍ قَدْ نَهَضَ أَوْ کَادَ أَنْ یَنْهَضَ [الکافی،ج6،ص312]

 

👈یعنی نزد عمر از گوشت یاد شد گفت بهترین گوشت، گوشت مرغ است حضرت علی (ع) فرمود: هرگز! بلکه خوکِ پرندگان است و بهترین گوشت، گوشت جوجه کبوتری است که پرواز کرده است یا نزدیک است که بپرد.

 

♦️ملاک خوردن یا نخوردن نجاست نیست، بلکه ملاک باقی بودن خود نجاست یا اثر نجاست در بدن است. اگر ملاک نفس خوردن باشد، از روزی که نجاست خورده نمی‌شود، مصرف گوشت بلامانع است ولی باید چهل یا سی روز به حیوان غذای پاک بدهند تا بشود گوشت آن را مصرف کرد.

 

🔻بنابراین دلیل منع مصرف گوشت در حیوانات نجاست خوار، نجاست و کثیفی غذای آن ها است. اگر غذای حیوانی بالعرض هم کثیف باشد، نمی‌توان از آن حیوان تغذیه کرد. در روایات آمده است که مرغ، «خوک پرندگان» است. خوک همه چیز حتی عذره‌ی خود و حیوانات دیگر را می‌خورد و مرغ هم چنین خصوصیتی دارد و همه چیز مانند سوسک و حشرات و هر آنچه باشد را می‌خورد. به همین جهت خوردن گوشت مرغ مکروه است.

 

🔸اگر چه بیشتر غذای مرغ یا خروس سالم باشد و به ندرت چیزهای کثیف می‌خورد، در عین حال خوردن گوشت مرغ کراهت دارد. اگر چه از نظر شرعی خوردن گوشت مرغ حلال است ولی از نظر طبی خوردن گوشت مرغ اشکال دارد.

 

مرغابی با مرغ خانگی متفاوت است.

 

✅در مقابل، گفته می‌شود کبوتر بهترین گوشت را دارد زیرا کبوتر هر غذایی را نمی‌خورد بلکه غذای کبوتر فقط گندم، آن هم گندم های سالم است. کبوتر گندم را با وسواس می‌خورد. کبوتر گندم را با نوک بر می‌دارد و آن را زیر و رو می‌کند و بعد آن را می‌خورد. کبوتر بیست دانه را بر می‌دارد و فقط یکی را می‌خورد.

 

 

♦️ولی مرغ، خوک پرندگان است یعنی مانند خوک از خوردن هیچ چیزی ابائی ندارد.

 

در روایت آمده است:

 

💎و لِأَنَّ غِذَاءَهُ أَقْذَرُ الْأَقْذَار [عیون اخبار الرضا،ج2،ص94]

👈یعنی غذای خوک کثیف ترین کثیف ها است.

 

🔺گفته می‌شود غیورترین حیوان خروس است و تنها حیوانی است که تا پای جان از مرغ خود دفاع می‌کند. مرغ و خروس فقط در نوع غذا به خوک شباهت دارند. خروس و مرغ از جهت غذا فرقی نمی‌کنند ولی خروس کمتر آشغال می‌خورد.

 

🔺وقتی طبع سلیم انسان غذای مرغ مانند سوسک یا گوشت خودش یا گوشت انسان را می‌بیند، نمی‌تواند مرغ را بخورد. مثالی در اعراب هست که می‌گویند وقتی بهترین غذا را جلوی مرغ می‌گذاری، چشمش همچنان به آشغال دان است.

 

✅ الان کبک پرورش داده می‌شود، اگر کبک به طور اصولی و نه با آنتی بیوتیک و هورمون، پرورش داده شود بهترین گوشت است که به جای مرغ مصرف بشود.

 

✅گوشت کبوتر و گوشت کبک باید به جای گوشت مرغ مصرف شود.

 

البته چون پیامبر(ص) گوشت مرغ خورده است و به ندرت هم ائمه(ع) گوشت مرغ می‌خورده اند، می‌توان مرغ خورد، اینطور نیست که اصلا گوشت مرغ مصرف نکنیم.اما گوشت مرغ اثراتی در بدن دارد که خوردن آن صلاح نیست.

 

در روایت آمده است:

 

💎 أنَّ النَّبِیَّ ص کَانَ یَأْکُلُ الدَّجَاجَ‌ وَ الْفَالُوذَجَ‌ ...‌[بحارالانوار، ج62، ص6]

👈یعنی پیامبر(ص) مرغ و فالوذج می‌خورد ...

 

یعنی پیامبر(ص) غذاهای فاخر مانند مرغ و پالوده مصرف می‌کرده است.

 

روایتی هم نشان می‌دهد گوشت مرغ تقویت کننده است:

 

💎و لَقَدْ آذَانِی أَکْلُ‌ الْخَلِ‌ وَ الزَّیْتِ‌ حَتَّى إِنَّ حَمِیدَةَ أَمَرَتْ بِدَجَاجَةٍ فَشُوِیَتْ فَرَجَعَتْ إِلَیَّ نَفْسِی[الکافی، ج4، ص260]

👈یعنی امام صادق(ع) فرمود خوردن سرکه و روغن زیتون مرا اذیت کرد تا اینکه حمیده(همسر) امر کرد مرغی بریان شود و نیرو و توانم برگشت.

 

🔸غذای همیشگی امام صادق(ع) سرکه و روغن زیتون است که غذای انبیاء بوده است.

 

ظاهرا در این روایت به جای «دجاج» «دجاجه» ذکر شده که شاید منظور جوجه   باشد که می تواند به جز جوجه مرغ شامل سایر جوجه ها مانند جوجه خروس نیز باشد.

 

❌ مرغ های امروزی از جوجه های وارداتی هست که  تراریخته هستند و عموما ژن خوک دارند و در شرایط بدی در مرغ داری که اجازه خواب هم به آنها نمی دهند و در زمان بسیار کم و با غذای غیر طبیعی و تراریخته و با تزریق انواع هورمون ها و آنتی بیوتیک ها پرورش داده می شوند.مصرف این مرغ ها قطعا اشکال دارد.

 

 

 

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

 

مرغ،خوک،خوک پرندگان،گوشت،گوشت مرغ،گوشت کبوتر،گوشت پرنده،مرغ در روایات،طب اسلامی،آشپزی اسلامی،مرغ ؛ خوک پرندگان

  • آشپزی اسلامی
۱۱
فروردين

سیب،مربا،مربای سیب،طرز تهیه مربای سیب،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




✅ مواد لازم:

سیب رسیده و شیرین نیم کلیو

آب

شکر سرخ ۴۰۰ گرم 

گلاب خالص به مقدار لازم

زعفران به مقدار لازم



✍طرز تهیه:

سیب ها پوست کنده و هسته آن را جدا سازید و با مقداری آب  بپزید. آب به حدی باشد که روی سیب ها را بپوشاند. بعد از پخته شدن سیب ها را بیرون آورده روی صافی قرار دهید تا آب جذب شده از آن ها خارج شود. سپس در ظرفی جداگانه آب را با شکر سرخ به قوام آورید و گلاب و زعفران را نیز به آن اضافه کنید، بعد سیب های پخته شده را به آن اضافه کنید و پنج دقیقه بجوشانید.


 

🔸مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود:سیب بخورید، که معده را می پالاید. 


📚الکافی، ج 6، ص 357، ح 11



 

🔸مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:اگر مردم می دانستند در سیب چیست، بیمارانشان را جز به آن، درمان نمی کردند. بدانید که سیب، بویژه، سودمندترین چیز برای قلب و مایه شست وشوی آن است. 


📚 بحارالانوار،ج66،ص۱۷۵،ح۳۳





 

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۱۰
فروردين
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
 
🔸 ای پیامبران! از غذاهای پاکیزه بخورید، و عمل صالح انجام دهید، که من به آنچه انجام می‌دهید آگاهم.
 
(سوره مؤمنون آیه 51)
 
آشپزی اسلامی

🔸 از ملزومات ضروری حیات انسان خوردن و آشامیدن هست. در زمین انواع گیاهان و حیوانات و مواد معدنی وجود دارد که هرکدام به نوعی می تواند منبع تغذیه انسان باشد.
اما هریک از این خوراکی ها صرف نظر از اینکه موجب بقای انسان می‌شود ،تاثیراتی در جسم و مزاج و به تبع آن در روح و حالات معنوی بشر ایجاد می کند.
هرچند هر خوراکی میتواند نیاز انسان به غذا را مرتفع کند اما تأثرات غذای خورده شده آثار دامنه داری می باشد که به سرنوشت و سعادت بشر گره خورده است.
هر خوراکی اعم از گیاه یا گوشت یا سایر موارد فوائد و مضراتی دارد،و نحوه مصرف و میزان مصرف و زمان مصرف اینها هم در تاثیر آن دخیل هستند.
بشر امروز با آزمون و خطا به اطلاعاتی از غذاها دست یافته است اما هیچ کدام به طور مطلق صحیح و بی نقص نیست.
از آنجا که اهل بیت علیهم السلام متصل به علم لایزال الهی هستند و به ظاهر و باطن پدیده ها آگاه هستند ،عمل به دستورات ایشان در خوردنی ها و نوشیدنی ها میتواند انسان را از آسیب و ضرر انواع خوراکی ها مصون کند و موجب سعادت و بشر شود.
خداوند در این آیه شریفه شرط انجام اعمال صالح را خوردن غذاهای طیب و سالم ذکر می کند.

🔸 در این صفحه تلاش می شود ،سبک نوین آشپزی مبتنی بر اصول طب اسلامی ارائه شود که شامل خوراکی ها ، مواد اولیه ،ظروف، شیوه طبخ و نحوه مصرف و ترکیب معرفی شده توسط اهل بیت باشد.
 
 
 
 
 
 

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

 

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking
 
 
 
آشپزی اسلامی،آشپزی در اسلام،دانلود کتاب آشپزی اسلامی،غذاهای اهل بیت،طبخ غذا در اسلام،آشپزی در روایات،روایات آشپزی،islamic cooking،احادیث آشپزی،کتاب آشپزی،طرز تهیه غذای شیرگوشت،دستور پخت اسلامی،طرز تهیه غذای اسلامی،سرآشپز اسلامی،طرز تهیه سوپ تلبینه،طرز تهیه غذای مورد علاقه پیامبر،دستور تهیه غذای شیر و گوشت کانال آشپزی اسلامی
  • آشپزی اسلامی