آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۲ مطلب در دی ۱۳۹۷ ثبت شده است

۱۰
دی

طرز تهیه هلیم،هلیم گندم،هلیم گندم با گوشت،آشپزی اسلامی،طب اسلامی


هلیم گندم با گوشت



✅مواد لازم:


گندم کامل 300 گرم

گوشت سردست گوسفند 300 گرم

نمک دریا 1 قاشق چای خوری

کره محلی آب شده 2 قاشق سوپخوری 

عسل و دارچین به مقدار لازم 

پیاز یک عدد



✍طرز تهیه:


 

مرحله اول:


گندم را پس از شستن به مدت 24 ساعت با آب ولرم در قابلمه ای نسبتا بزرگ با توجه به حجم گندم، خیس کنید.



مرحله دوم:


آب گندم خیس خورده را عوض کنید و ظرف را روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید، مقداری کره داخل آن بریزید و اجازه دهید گندم تا جایی بپزد که له شود(هر از گاه هم بزنید تا گندم نچسبد.)


برای جلوگیری از سر رفتن گندم یک قاشق چوبی بلند داخل قابلمه قرار دهید.


 

مرحله سوم:


گوشت را با دو پیمانه آب، یک عدد پیاز و مقداری دارچین بپزید و پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید. آب گوشت باقیمانده را در ظرف گندم بریزید.



مرحله چهارم:


پس از اینکه گندم به خوبی پخت دو ساعت قبل از کامل شدن زمان پخت هَلیم، گوشت را همراه نمک به گندم اضافه کنید و در قابلمه را با پارچه تمیزی بپوشانید و آن را دم بگذارید. در حین دم کشیدن هلیم را هر از گاه هم بزنید چرا که گوشت سریع ته نشین می شود و می سوزد.


هنگام سرو مقداری کره را ذوب کنید و روی هلیم بریزید و با عسل و دارچین هَلیم را طعم دار کنید. حتی می توانید هلیم با نمک سرو شود.

 



💫مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.



💫 اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید هلیمِ شیر خواهید داشت.


💫اگر هَلیم مخصوص کودک درست می کنید می توانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.


💫 برای اینکه هلیمی شبیه به هلیمِ بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.


 




🔸حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:جبرئیل، نزد من آمد و مرا به خوردن هَلیم ، فرمان داد تا پُشتم قوی شود و با آن، توان بندگی پروردگار خویش بیابم.


📚المحاسن، ج 2، ص 169، ح 1470 عن عبد اللّه بن سنان عن الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ ، بحار الأنوار، ج 66، ص 86، ح 2.




🔹مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود:بر شما باد هَلیم؛ چرا که تا چهل روز، نشاط عبادت می دهد. آن خود، جزئی از سفره آسمانی ای است که بر پیامبر خدا صلوات الله علیه و آله فرو فرستاده شد.



📚الکافی، ج 6، ص 319، ح 1، المحاسن، ج 2، ص 169، ح 1471 کلاهما عن صالح بن رزین عن الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ ، بحار الأنوار، ج 66، ص 86، ح 3.





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۰۸
دی

خورشت کدو حلوایی،کدو،کدو حلوایی،خورشت،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی

‍ خورشت کدو حلوایی


✅مواد لازم :


روغن شحم       به مقدار لازم

نمک دریا ، فلفل   میزان لازم

زعفران (پودر حل شده در آب) 1 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط 2 عدد

گوشت سردست گوسفند 300 گرم

کدو حلوایی 1 کیلو گرم

دارچین 1 قاشق چایخوری



✍ طرز تهیه:


ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن،به صورت هلال‌های کوچک خرد کنید.

سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابه‌ حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلایی‌رنگ شود.

حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.

پس از آن پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید.

سپس داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید.

حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید.

در حین سرخ‌شدن پیاز تکه‌های گوشت را که از قبل شسته و آماده شده است را به آن اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.

حالا برای پختن گوشت، 2 پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید

تا گوشت روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد.


💫برای آنکه گوشت هنگام پخت طعم‌دار شود،زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.


💫بعد آلو ها را خوب شسته و

در مراحل پایانی پخت گوشت،آلو را به همراه رب آلو اضافه کرده و

همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.(درصورت تمایل)


💫درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید،

آلو یا رب آلو و یا 2 قاشق سوپ‌خوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.


💫اگر به خورشت های شیرین علاقه‌مندید،می‌توانند 

 شکر سرخ و یا شیره انگور به خورش طعم آن را شیرین‌تر کنند.


💫با توجه به اینکه کدو به‌خصوص درصورتی که تکه‌های آن ریز و نازک باشد به سرعت پخته و له می‌شود،

پس از اضافه‌کردن کدو،خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق‌گاز حرارت ندهید.

برای این منظور باتوجه به اندازه تکه‌های کدو،یک ربع تا نیم‌ساعت زمان کافی است.


💫در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.


🔸طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم به نقل از ذَریح: به امام صادق صلوات الله علیه گفتم: از امیر مؤمنان صلوات الله علیه حدیثی درباره کدو روایت شده که فرموده است: «کدو بخورید؛ چرا که مغز را افزون می سازد».

امام صادق صلوات الله علیه فرمود: «آری. من نیز می گویم که برای درد قولنج، خوب است».


📚طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم لابنی بسطام، ص 138، بحار الأنوار، ج 66، ص 228، ح 15.



🔹حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:کدو بخورید، که اگر خداوند می دانست درختی سبُک تر از این وجود دارد، آن را برای برادرم یونس می رویانْد.

هرگاه کسی از شما خورشی می سازد، در آن کدوی بسیار بریزد؛ چرا که آن مغز و عقل را می افزاید.


📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 383، ح 1283 عن الإمام الحسین صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ ، بحار الأنوار، ج 66، ص 228، ح 16.



🔸الکافی به نقل از سیّاری، در حدیثی که سند آن را به معصوم صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ رسانده است: پیامبر صلوات الله علیه و آله به کدو علاقه داشت و به زنان خود می فرمود: «اگر در دیگ، چیزی طبخ می کنید، در آن، کدو بسیار بریزید».


📚الکافی، ج 6، ص 371، ح 6، المحاسن، ج 2، ص 329، ح2122، بحار الأنوار، ج 66، ص 228، ح 14.



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking



  • آشپزی اسلامی