آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۱۱ مطلب در اسفند ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۸
اسفند

سیب زمینی،تراریخته،سیب زمینی تراریخته،آلو،آلو ملکم خان،آشپزی اسلامی،طب اسلامی



📍سیب زمینی از زمان ناصرالدین شاه قاجار و توسط سرجان ملکم سر حلقه فراماسونری در ایران وارد کشور شد. آن زمان ایرانی ها در قیمه مقدار زیادی آلو خصوصاً آلوبخارا می ریختند که فواید بسیاری دارد.


📍سیب زمینی وارداتی ملکم خان مثل سیب زمینی های امروزی بزرگ و به اندازه سیب نبود بلکه کوچک و در ابعاد آلو بود به همین دلیل سیب زمینی در ابتدای ورودش به ایران به آلو ملکم مشهور بود حتی هموطنان در برخی شهرها مانند شیراز هنوز به سیب زمینی آلو می گویند.


📍در واقع با این فریب سرجان ملکم فراماسونر سیب زمینی تراریخته که یک ماده غذایی ناسالم و غیر بومی ایران است، جایگزین آلویی شد که فواید بی شماری دارد.


📍در آن زمان ایرانی ها از سیب زمینی ایرانی که امروزه به سیب ترشی مشهور شده استفاده می کردند. در منابع مکتوب هم ذکر شده که آشپز ناصرالدین شاه تأکید کرده که از آلو ملکم در قیمه استفاده نکنند و خودش هم از سیب زمینی ایرانی (ترشی) استفاده می کرده است که تا آن زمان برای ترشی سازی مرسوم نبوده است.


📍به مرور زمان استفاده از سیب زمینی (آلو ملکم) جای سیب زمینی ایرانی را گرفت و مصرف سیب زمینی ایرانی فقط و فقط محدود به تهیه ترشی شد.


📍عمر ورود این سیب زمینی موجود در بازار با عمر ورود گوجه فرنگی، چای سیاه تراریخته و هویج فرنگی به ایران یکی است..


✅ بهترین جایگزین سیب زمینی در غذاها میوه‌ی بِه است که در روایات خواص بی نظیری برای آن ذکر شده است.میتوان به را خرد و خشک کرد و در فصل هایی که به در دسترس نیست در غذاها استفاده کرد.

👇👇👇


👈رسول خدا (ص):به قلب را آسایش و آرامش می دهد،بخیل را گشاده دستی می دهد و ترسو را دلیر می کند.(الخصال،ص157)


👈پیامبر خدا (ص) همچنین فرمود: ای علی! هر کس سه روز ناشتا به بخورد، ذهنش صفا می یابد، درونش از دانش و بردباری پُر می‌شود و از نیرنگ ابلیس و سپاهیانش نگه داشته می شود. (عیون أخبارالرضا،ج2،ص73)




🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۲۷
اسفند

‍ 

شیرینی،شیرینی نخودچی،شیرینی خشک،شیرینی پزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




✅ مواد لازم :


آرد نخودچی مرغوب ۵۰۰ گرم

کره محلی۲۵۰ گرم 

 شکر سرخ۲۰۰ گرم

زعفران ساییده و حل شده ۱ قاشق غذاخوری

هل ساییده یا زنجبیل ۱ قاشق چایخوری 

پودر یا خلال پسته و یا خرفه برای تزیین 


✍طرز تهیه:


ابتدا بگذارید کره  در محیط آشپزخونه نرم شود. بعد آن را داخل کاسه ای مناسب می ریزیم و با همزن یک تا دو دقیقه هم میزنیم.


وقتی که کاملا یکنواخت شد، شکر سرخ را اضافه میکنیم و حدوداً ۴ تا ۵ دقیقه با هم زن می زنیم تا شکر سرخ کاملاً به خورد کره برود.


 همزدن خوب و کافی کره، باعث هوادهی مناسب در بافتش می‌شود و در نتیجه یک شیرینی لطیف و با کیفیت تر خواهیم داشت. پس از همزدن شکر سرخ با کره محلی آردنخودچی رو که قبلاً الک کردیم کم کم اضافه میکنیم و مخلوط می کنیم.


وقتی همه آرد به خورد کره  رفت، زعفران دم کرده را  اضافه می کنیم. (میزان غلظت زعفران در رنگ شیرینی نقش موثر دارد)



و بعد هل ساییده شده یا زنجبیل ر اضافه میکنیم و همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم تا کاملاً یکدست شوند.


وقتی مخلوطمون خمیری شکل و منسجم شد، باید آن را دوبار از چرخ گوشت رد کنیم تا یک خمیر لطیف و نرم شود.


سپس خمیر را جمع می کنیم و داخل زیپ لاک و یا سلفن قرار می دهیم طوری که هوا به آن نرسد و بیست و چهار ساعت  اجازه می دهیم تا در دمای آشپزخونه استراحت کنه.



بعد از اینکه خمیر استراحت کافی کرد، ابتدا فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم. سینی فر رو کاغذ روغنی می اندازیم و به کمک وردنه آن را به ضخامت نیم تا یک سانت باز می کنیم. (اگر میزان مواد رعایت شده باشد و استراحت کافی کرده باشه، هیچ مشکلی در باز کردن و قالب زدن نخواهیم داشت.


اگر دوست نداشتید از قالب استفاده کنید، به اندازه یک فندق درشت، از خمیر جدا کرده و در دستتان گرد کنید و روی سینی فر بچینید و روی آن مهر بزنید. بعد با خرفه یا پودر ویا  خلال پسته تزیین می کنیم و داخل فر قرار می دهیم.


شیرینی ها را 15 تا 25 دقیقه با دمای 170 درجه سانتیگراد و تا موقعی که زیرشان کمی طلایی شود در فر قرار می دهیم. بعد از خارج کردن سینی تا موقعی که شیرینی ها کاملاً خنک نشدند به هیچ وجه به آنها دست نمی زنیم. سپس آن را داخل ظرف سرو می چینیم.





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

نان،آرد،گندم،آهن،نجاست آهن،گندم تراریخته،تراریخته،نان در روایات،احادیث نان،آشپزی اسلامی،طب اسلامی

‍ 


چرا نان موجود در کشور سمّ مهلک و قاتل خاموش است؟


❌ اشکالات نان موجود :


1. گندم موجود در کشور تراریخته و دستکاری ژنیتیکی شده است و گندم بومی کمیاب است و تهیه آن قدری سخت ولی غیر ممکن نیست .

مصرف خوراکی های تراریخته و فرآورده های حیوانی که از حیوانات دستکاری ژنتیکی شده تهیه می شود سرطان زا بوده و علاوه برآن مشکلات ژنتیکی بسیاری پدید می آورد. مطابق فتوای مراجع مصرف و کشت خوراکی های تراریخته حرام بوده ولی تحقیقات روی تراریخته ها اشکالی ندارد.


ضمن اینکه سبوس آرد جدا شده که آرد سفید آغاز فصل جدیدی از بیماری هاست.


2. گندمی که در سیلوها نگهداری می شود ، مواد سمی نگهدارنده به آن اضافه می کنند .

 

3. زمانی که گندم آسیاب می شود فرآوری می شود و ده ماده سمی دیگر به آن اضافه می شود .

اخیرا آهن هم به نان اضافه کرده اند زیرا پیامبر می فرماید آهن رجس است ، مسخ است ، نجس است .


آهن مسخ شده و آلوده بوده و موجب تسلط جن و بیماری هایی که علت آن جن هست مانند ام اس،سی پی،جنون و ...میگردد.


 امام صادق (ع):

آهن، زینت اهل آتش است.... و خداوند آهن را در دنیا زینت جن و شیطان قرار داد پس بر مرد مسلمان حرام کرد که آن را در نماز بپوشد مگر این که در مقابل دشمن باشد که در این صورت بی اشکال است. راوی می‌گوید: به حضرت عرض کردم مردی در سفر است و با او چاقویی در چکمه‌اش است که بی نیاز از آن نیست و یا این که در شلوار خود چاقویی گذاشته و آن را به خود بسته است و یا کلیدی آهنی است که اگر آن را کنار گذارد ممکن است به سختی بیفتد و یا این که کمربند آهنی دارد. این شخص چه کند؟ فرمودند: مسافر وقتی ضرورتی به چاقو و کمر بند آهنین دارد معذور است و همچنین اگر نیازمند کلید است....... ولی در غیر این صورت‌ها باید بداند که نماز در آهن صحیح نیست چرا که آهن، نجس بوده و مسخ شده‌است.( وسائل الشیعة، ج‌4، ص: 419‌)



4. بعضی نانواها نیز جوش شیرین برای خمیر نان اضافه می کنند .


5. از همه بدتر اینکه نان روی آهن پخته می شود که عوارض آهن ذکر شد .


6. در مرحله بعد نان داغ در پلاستیک گذاشته می شود و در ظرفهای پلاستیکی نگهداری می شود .

پلاستیک 

ظروف و مواد پلاستیکی در صورت بالا رفتن دما موارد شیمیایی آزاد می‌کنند که سرطان زا بوده و موجب بروز بیماری های زیادی نیز می شود.

✅ در نتیجه نان ایران سم قاتل است و به این مساله در سایتهای آمریکایی اشاره شده است .


علاوه بر همه اینها خرید نان از بیرون از منزل موجب فقر و از بین رفتن برکت خانه می شود.


امام صادق (ع) :

خرید #گندم فقر را می برد و خرید #آرد (از بیرون از منزل)  فقر می آورد و خرید #نان (از بیرون از منزل)  باعث تباهی و نابودی می گردد. 

من لا یحضره الفقیه، ج 3 ، ص 268


🌾 خدمت مردم خوب ایران عرض می کنم به فکر سلامتی خودتان باشید .


بهترین نان ،نانی است که با گندم سالم و ارگانیک تهیه شده باشد و به صورت کامل آسیاب شود و سبوس آن جدا نشود و روی ساج گِلی یا تنور گِلی پخته شود.


♻️ به جای هزینه های زیادی که در زمینه درمان و غیردرمان خرج می شود برای تهیه نان سالم در روستاها و شهرها هزینه کنند . 


🔶 این نان موجود سبب بیماری های زیادی مانند ام اس ، ا ل اس ، آتروفی ، دیستروفی ، مینوپاتی ، نورو پاتی ، دوشن ، گیلان باره ، جنون ناگهانی و انواع فلج می گردد (بنا بر روایات ).


 ⁉️  مردم مؤمن دنیا تا کی نان سمی مصرف می کنید ؟!  تاکی قربانی جهل و نادانیِ از خدا بی خبران هستید ؟!

چرا سفارش پیامبر و امامان خود را گوش نمی کنید ؟! 

 چرا نان استعماری مصرف می کنید ؟! 

 چرا نان پیامبر (ص) و حضرت امیر (ع) که در تنور گلی حضرت زهرا پخته می شود مصرف نمی کنید ؟!





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

نان،آرد،احادیث نان،نان در روایات،نان از نگاه اسلام،طب اسلامی،بروشور نان




نان،آرد،احادیث نان،نان در روایات،نان از نگاه اسلام،طب



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

❌زیاده روی در مصرف برنج 


🔹در مصرف غذاها و مواد غذایی که حاوی برنج هستند نباید زیاده روی کرد.برنج ،در روایات بسیاری مدح شده و اولین دانه ایمان آورنده به پیامبر و حضرت علی علیهم السلام و یا بهترین خوراکی ها بعد از گوشت معرفی شده است.اما این ارزش برنج و توصیه به استفاده آن به معنی مصرف روزمره و به عنوان غذا نیست.به حدی زیاده روی شده که حتی برخی زکات فطریه را نیز بر اساس برنج محاسبه و پرداخت می‌کنند .


🔸👈 متن مصاحبه آیت الله تبریزیان با خبرگزاری فارس درباره برنج :


در زمان ائمه خیلی برای برنج ارزش قائل بودند، در روایت می فرماید «مَا یَأْتِینَا مِنْ نَاحِیَتِکُمْ‏ شَیْ‏ءٌ أَحَبُّ إِلَیَّ مِنَ الْأَرُزِّ وَ الْبَنَفْسَج»‏ (محبوب‌تر نزد من نیست از برنج و بنفشه که از ناحیه شما نزد ما می آید)، سفارش ائمه است که مصرف کنید و جلوی بواسیر را می‌گیرد، اما آنچه از روایات به دست می آید این است که به عنوان یک غذای روزانه نیست، کم بوده است. مسافرانی که همراه خود یکی دو کیلو به عنوان دارو و هدیه نزد حضرت می آوردند، برای بیماری اسهال خونی مفید است. خیلی تاکید شده که برنج بخورید معنایش این نیست که هر روز برنج بخورید، بلکه به عنوان دارو و درمان است.


❓برنج مصرفی امروزه با برنج زمان اهل بیت تفاوت دارد یا خیر؟


این شائبه وجود دارد که اصلاح ژنتیک شده باشد که بحث تراریخته خیلی خطرناک است اما با برنج زمان اهل بیت یقینا تفاوت دارد، چون امروزه کود شیمیایی داده می شود و سم پاشی می کنند.


❓پس نتیجه این است که فقط کسانی که مشکلاتی از قبیل بواسیر و اسهال دارند باید برنج مصرف کنند نه تمام مردم؟!


بله، کالری اش خیلی بالاست. 85 درصد برنج تبدیل به قند می شود و معنایش این است که یک کفگیر برنج یعنی یک کفگیر شکر؛ و بدن این همه شکر نیاز ندارد! مخصوصا برای بشر امروزی که کم تحرک است و فعالیت ندارد برایش خیلی زیاد است.





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

لطیفه،شیرینی لطیفه،شیرینی تر،شیرینی پزی،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




✅‌ مواد لازم: 


 تخم مرغ محلی :۳ عدد 

 آرد کامل:۳/۴ پیمانه ۱ قاشق غذا خوری کمتر 

 عسل طبیعی :۳ قاشق غذا خوری  

 


✍طرز تهیه:


سفیده و زرد تخم مرغ هارو جدا کنید. سفیده را آنقدر هم بزنید که کامل سفت سفت شود. 

عسل را به سفیده اضافه کنید و باز با هم زن بزنید تا دوباره سفت و پفکی شود بعد سفیده را اضافه کنید و با یک قاشق دورانی و خیلی آرام هم بزنید، یعنی زیرو رو میکنیم. 

آرد را آرام و کم‌کم الک کنید به سفیده اضافه کنید و دورانی هم بزنید.

باید خیلی با حوصله این کار رو انجام بدید تا پف سفیده نخوابد بعد از اینکه آرد را افزودید و دورانی مخلوط کردید باید بافته اولی سفیده را داشته باشد سبک و پفکی باشد.مواد را داخل قیف بریزید و داخل سینی که کاغذ روغنی یا آلمینیومی انداختید و از ماسور سر صافی که قطرش یک و نیم 

سانت باشه استفاده کنید وقتی همه شیرینی ها رو قیف زدید داخل فر که از قبل روی ۱۸۰ درجه گرم کردید به مدت ۱۵ دقیقه بذارید تا بپزد وقتی پخت بلافاصله از سینی جدا 

کنید چون اگر سرد شود دیگر شیرینی‌ها جدا نمیشوند بعد سرد شدن  داخل آنها با قیف خامه بزنید. 

بعد می توانید شیرینی‌ها را با پودر یا خلال پسته تزئین کنید.



💫نکات: 


🔸در صورتیکه نمی‌خواهید بعد از سرد شدن نان لطیفه بین آنرا خامه بگذارید بایستی آنها را در سینی چیده و رویشان را با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشوند.  

🔸اگر کمی هم زدنتون مشکل داشته باشه و یک قسمت کار رو درست انجام ندهید شیرینی هاتون سفت خواهند شد. پس هم زدن خیلی مهم است مخصوصا هم زدن دورانی.




طرز تهیه خامه محلی





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

‍ رولت،رولت خامه ای،شیرینی،شیرینی خامه ای،شیرینی تر،شیرینی پزی،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی





✅ مواد لازم:


تخم مرغ محلی / 5 عدد

عسل طبیعی / نصف فنجان

آرد کامل / نصف فنجان

خامه محلی / به مقدار لازم



✍ طرز تهیه:


ابتدا فر را با دمای 350 درجه روشن کنید تا گرم شود.

زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید.


زرده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید. وقتی به خوبی زده شد نصف فنجان عسل را اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید تا وقتی که رنگ آن از زرد به کرم متمایل شود.



در ظرف جداگانه ای سفیده تخم مرغ را بزنید تا فرم گرفته و سفت شود و وقتی ظرف را برمی گردانید نریزد. سپس سفیده فرم گرفته را کم کم به زرده اضافه کنید و آرام و دورانی و در یک جهت هم بزنید تا پف سفیده ها نخوابد.



آرد را به مخلوط زرده و سفیده تخم مرغ بیفزایید و همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید.



ته سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و مایه را روی آن بریزید و سطح آن را صاف کنید و در فری که از قبل روشن کرده اید، به مدت 17-20 دقیقه قرار دهید تا بپزد و روی آن طلایی شود.

در این مرحله یک حوله مرطوب تمیز زیر کاغذ روغنی بیندازید و رولت را روی آن قرار دهید. بعد آن را رول کنید و کنار بگذارید. حوله مرطوب به قالب رول شدن کیک کمک می کند.




بعد از اینکه کیک خنک شد، رول را باز کنید و کاغذ روغنی را جدا کنید.

می بینید که الان کیک حالت و شکل رولی خود را حفظ کرده است.




رولت را صاف کنید و سطح داخلی آن را با خامه بپوشانید و دوباره آن را رول کنید.



رولت را در یخچال قرار دهید تا خوب سرد و سفت شود. سپس روی رولت را با خامه یا پودر پسته تزئین کنید.


طرز تهیه خامه محلی





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

خامه،خامه محلی،خامه قنادی،آشپزی،شیرینی پزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




طرز تهیه:


ابتدا شیر محلی را در یک یا دو قابلمه مناسب ریخته و می گذاریم روی حرارت تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن شیر میگذاریم ده تا پانزده دقیقه با شعله ملایم بجوشد،بعد حرارت را خاموش کرده و اجازه می دهیم تا شیر کاملا خنک بشود و رویه ببندد. بعد از خنک شدن شیر، سرشیر را با ملاقه برمی داریم و در ظرف دیگر میریزیم و می گذاریم چند ساعتی در یخچال بماند. بعد از اینکه سرشیر کاملا خنک شد با یک چنگال یا دورکند همزن می زنیم،ابتدا شل میشود ولی بعد فرم میگرد و سفت می شود.



💫همین که خامه کمی غلیظ شد و شکل گرفت کافیست و دیگر نیاز نیست به هم زدن ادامه دهید در این صورت خامه تبدیل به کره خواهد شد.





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

‍ باقلوا،باقوای گردویی،شیرینی،شیرینی گردویی،شیرینی پزی،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




✅ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ:


500 ﮔﺮﻡ ﺁﺭﺩ کامل


3 ﻋﺪﺩ ﺗﺨﻢ‌ﻣﺮﻍ محلی


ﻧﺼﻒ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﯿﺮ گاو محلی


ﻧﺼﻒ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ کره محلی ذوب شده


3 ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﻣﺎﺳﺖ محلی


200 ﮔﺮﻡ ﮐﺮﻩ محلی


500 ﮔﺮﻡ ﮔﺮﺩﻭ


ﺑﻪ‌ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﻢ ﻧﻤﮏ دریا


ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺮﺑﺖ :


4 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ عسل


5 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺁﺏ





✍ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ:


ﺍﺑﺘﺪﺍ عسل ﻭ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﻇﺮﻓﯽ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﻭ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺑﺠﻮﺷﺪ و به غلظت مورد نظر برسد،ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ.


ﺁﺭﺩ کامل, ﺗﺨﻢ‌ﻣﺮﻍ محلی , ﺷﯿﺮ محلی, کره محلی, ﻧﻤﮏ دریا ﻭ ﻣﺎﺳﺖ محلی ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﻭﺭﺯ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ. ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﯾﮏ ﺗﻮﭖ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﯿﺪ. ﺑﻪ‌ﻣﺪﺕ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﻫﯿﺪ ﺧﻤﯿﺮ ﺑﻤﺎﻧﺪ.


ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ 10 ﻗﺴﻤﺖ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﮐﻨﯿﺪ. ﺭﻭﯼ ﺗﺨﺘﻪ ﯾﺎ ﯾﮏ ﻣﯿﺰ ﺁﺭﺩ ﺑﭙﺎﺷﯿﺪ ﻭ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪ. ﻧﺎﺯﮐﯽ ﺧﻤﯿﺮ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﮏ ﮐﺎﻏﺬ ﺑﺎﺷﺪ. ﺳﭙﺲ 5 ﺧﻤﯿﺮ ﺑﺎﺯ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﻗﺒﻼ ﭼﺮﺏ ﮐﺮﺩﻩ‌ﺍﯾﺪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ. ﺭﻭﯼ ﻫﺮ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮐﺮﻩ ﭼﺮﺏ ﮐﻨﯿﺪ.


ﮔﺮﺩﻭﯼ ﺧﺮﺩ‌ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﯿﺮ‌ﻫﺎ ﺑﭙﺎﺷﯿﺪ ﺗﺎ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﻄﺢ ﺧﻤﯿﺮ ﺑﻪ ‌ﺻﻮﺭﺕ ﯾﮏ ﺩﺳﺖ ﭘﺨﺶ ﺷﻮﺩ. ﺳﭙﺲ 5 ﺧﻤﯿﺮ ﺑﻌﺪﯼ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺭﻭﯼ ﮔﺮﺩﻭﻫﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺭﻭﯼ ﻫﺮ ﺧﻤﯿﺮ ﮐﺮﻩ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ.


ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻬا ﺑﺎ ﮐﺎﺭﺩ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺗﯿﺰﯼ ﺧﻤﯿﺮﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ‌ﺻﻮﺭﺕ ﻟﻮﺯﯼ ﺑﺮﯾﺪﻩ ﻭ ﻇﺮﻑ ﺭﺍ ﺑﻪ‌ﻣﺪﺕ 30 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺩﺭ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ 300 ﺩﺭﺟﻪ‌ﯼ ﻓﺎﺭﻧﻬﺎﯾﺖ ﯾﺎ 150ﺩﺭﺟﻪ‌ﯼ ﺳﺎﻧﺘﯿﮕﺮﺍﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ.



💫مصرف این شیرینی در فصل گرما مناسب نمی باشد.



🔹مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود: خوردن گردو در گرمای شدید، حرارت را در بدن برمی انگیزد و زخم های تن را تحریک می کند؛ امّا خوردن آن در زمستان، کلیه ها را گرم می کند و سرما را می رانَد. 



📚بحار الأنوار، ج 62، ص 281 وج 66، ص 198، ح 2. 







🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۲۶
اسفند

حلوا،کدو حلوایی،حلوای کدو حلوایی،شیرینی،شیرینی پزی،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




مواد لازم:


کدو حلوایی … 1 کیلو


آرد کامل … 2 پیمانه


کره محلی… 100 گرم


شکر سرخ… 1 پیمانه


گلاب طبیعی… نصف پیمانه


زعفران آب کرده … 2 قاشق غذاخوری


آب … 1 پیمانه



طرز تهیه:


کدو را به تکه های کوچک تقسیم کنید و پوست آن را بگیرید و همینطور یک لایه نازک از قسمت داخل کدو را هم بگیرید تا ریشه های آن گرفته شود و با 1 پیمانه آب با حرارت کم بگذارید تا کدوها پخته شوند.


آرد را در ماهی تابه بدون روغن با حرارت خیلی کم به مدت نیم ساعت تفت بدهید تا کمی رنگ آرد عوض شود و کره را به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید و 10 دقیقه دیگر تفت دهید.


شکرسرخ را به کدوی پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید تا آبی که با اضافه کردن شکر به کدو ایجاد شده است جمع شود. بعد کدو را بوسیله مخلوط کن به پوره تبدیل کنید، گلاب و زعفران آب کرده را اضافه کنید، روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا وقتی که مواد به دیواره ظرف نچسبد در این زمان حلوا آماده است.



💫می توانید به جای آرد از سویق گندم استفاده کنید که در این صورت نیازی به تفت دادن نیست.




🔹حضرت رسول صلوات الله علیه و آله خطاب به امام علی صلوات الله علیه: کدو بخور؛ زیرا هر کس آن را بخورد، خویَش نیکو و رویَش شاداب می شود. آن، خوراک من و پیامبرانِ پیش از من است. 


📚الدعوات، ص 154، ح 419، بحار الأنوار، ج 66، ص 229، ح 17






🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی