آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

۳۱
خرداد

کباب،کباب کوبیده،کباب کوبیده ساطوری، کباب کوبیده گوشت،طرز تهیه کباب کوبیده،آشپزی اسلامی،طب اسلامی،آشپزی در اسلام




✅ مواد لازم:


▫️گوشت سردست گوسفند و کمی چربی قلوه گاه یک کیلوگرم

▫️پیاز رنده شده    دو عدد متوسط

▫️زعفران آب شده غلیظ     به میزان دلخواه

▫️نمک دریا و فلفل     به مقدار لازم

▫️سویق گندم    یک و نیم قاشق غذاخوری




✍ طرز تهیه:



🔹گوشت را خرد بکنید و  در ابتدا ظرفی را پر از آب بکنید و گوشت را داخل آن بریزید تا چندین ساعت بماند.سپس گوشت ها را  بیرون بیاورید و خوب بشورید. این کار برای خارج شدن خونابه داخل گوشت ضروری است.خوردن گوشت نشُسته موجب بیماری و غلبه صفرا می‌شود.


🔹گوشت را حداقل سه بار چرخ کنید.هر چه قدر گوشت دفعات بیشتری چرخ شود کباب چسبندگی بیشتری خواهد داشت. البته بهتر است در صورت امکان گوشت با ساطور روی کُنده چوبی به دفعات ساطوری شود تا گوشت شبیه چرخ کرده بشود.


🔹پیاز ها را پوست کنده و رنده کنید،بعد آن را از صافی رد کنید و آب آن را جدا کنید و در ظرف جداگانه بریزید. مقدار پیاز در کباب نباید بیش از حد باشد چون باعث آبدار شدن گوشت و ریختن کباب هنگام پخت می‌شود،و دیگر اینکه کباب را شیرین کرده و طعم آن را نامطلوب میکند.


🔹گوشت چرخ شده را ورز دهید،یکی از مهم ترین قسمت های تهیه کباب ورز دادن آن است. ابتدا گوشت را کمی ورز داده بعد به روش بن ماری ورز دادن را ادامه دهید. در این روش حرارت بخار باعث می‌شود چربی گوشت زودتر آب شود و گوشت نرم و جا افتاده شود.

🔺اگر از این روش استفاده نکنید باید مدت ورز دادن را بیشتر کنید تا چربی گوشت به کمک حرارت دستتان آب شود. 


🔹سپس پیاز رنده شده،نمک،فلفل و زعفران را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و کمی ورز دهید. بعد روی آن را با پارچه نخی مرطوب بپوشانید و حدود 30 دقیقه در یخچال بگذارید.


🔹بعد از این گوشت را از یخچال بیرون آوردید آن را چند بار به ظرف بکوبید و دوباره ورز دهید.


🔺اگر احساس کردید گوشت شل است کمی سویق گندم به آن اضافه کنید و‌ دوباره ورز دهید. اینکار باعث میشود آب اضافی گوشت گرفته شود و احتمال ریختن کباب کمتر شود. البته باید دقت داشت در صورت نیاز و به مقدار کافی، از اضافه کردن بیش از اندازه آن به گوشت خوداری کنید زیرا باعث خشک شدن کباب شده و طعم آن را نامطلوب می کند.


🔹سپس گوشت را دوباره در یخچال بگذارید و روی آن را با پارچه نخی مرطوب بپوشانید و اجازه دهید حدود یک ساعت قبل از به سیخ گرفتن در یخچال بماند. هر چه قدر مایه کباب سردتر باشد بهتر به سیخ می چسبد.


🔹بعد گوشت را از یخچال بیرون بیاورید،دستتان را با آب پیاز خیس کنید و از گوشت یک گلوله به اندازه کف دست بردارید و آن را به شکل بیضی دربیاورد.

سپس از بالای سیخ شروع به سیخ گرفتن کنید و با فشار دادن گوشت را آرام آرام به سمت پایین سیخ هدایت کرده و فرم دهید.


🔺دقت کنید پس از اتمام کار ابتدا و انتهای گوشت را با فشار دست به سیخ بچسبانید زیرا این کار در نریختن کباب بسیار موثر است.


🔺سپس دستتان را دوباره به آب پیاز آغشته کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتتان روی گوشت باقی بماند.


🔺همچنین بعد از هر بار سیخ گرفتن چربی چسبیده به دست را به کمک سیخ جدا کنید و روی کباب بمالید. این کار از خشک شدن و سوختن گوشت جلوگیری میکند.


🔹بعد به سیخ گرفتن گوشت،آنها را در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح کباب بیات نشود.


🔹قبل از پختن کباب از سرخ بودن ذغال ها مطمئن شوید. ذغال ها نباید شعله دار باشند،بهتر است آتش آنها فروکش کرده باشد تا بوی مواد اشتعال زایی که استفاده شده است برود و روی کباب ها اثر نگذارد.


🔺فاصله بین کباب ها و ذغال ها باید به گونه ای باشد تا هم کباب ها نسوزند و هم خام نمانند.


🔹سیخ ها را روی ذغال می‌چینیم و در ابتدا با بادبزن شروع به باد زدن کرده و مرتب سیخ ها را می چرخانیم تا گوشت خودش را بگیرد. در غیر این صورت یک طرف کباب سفت می‌شود و طرف دیگر آن میریزد.


🔺وقتی گوشت برشته شد دیگر نیازی به باد زدن نیست و اجازه می دهیم کباب به حال خود پخته شود.


🔺در زمان طبخ کباب ها را چند بار روی هم بزنید تا روغنی که از کباب ها چکیده میشود به خورد هم برود. همچنین هر از گاهی با نان چربی کباب را بگیرید.


🔶 برای سس کباب، کره را آب کرده؛ آب و سماق را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روی گاز گرم شود به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد زیر آن را خاموش می کنیم. حال در قابلمه یا ظرف مورد نظر نان های چرب شده را قرار می دهیم و کباب ها را می کشیم و سس کباب را روی آن می دهیم. برای کشیدن کباب سر و ته کباب را با چاقو ازسیخ جدا کرده و آن را بین دو تکه نان قرار داده و می کشیم.




‍ ✅ ترفندها و نکات طلایی برای تهیه کباب کوبیده با گوشت خالص گوسفند



1)زرد چوبه هرگز ادویه مناسبی برای کباب کوبیده نیست، برای کباب کوبیده استفاده از زعفران غلیظ توصیه می شود. همچنین زردچوبه مضراتی دارد که بهتر است از مصرف آن پرهیز شود.


2) آب پیاز ها را به دقت بگیرید و پیاز ها را بدون وجود هیچ گونه آبی به گوشت اضافه کنید.


3) مقدار پیاز در کباب باید به اندازه باشد از اضافه کردن پیاز بیشتری خودداری کنید.


4) گوشت را چندین بار چرخ کنید هر چه دفعات چرخ کردن گوشت بیشتر باشد چسبندگی کباب بیشتر است. برای کباب خالص گوسفند باید گوشت را حداقل 3 بار چرخ کرد.


5) گوشت را به مقدار زیادی ورز دهید. هر چه قدر ماساژ گوشت بیشتر چسبندگی آن به سیخ بیشتر. در تهیه کباب گوسفند خالص این نکته بسیار مهم است.


6) قبل از سیخ گرفتن گوشت را حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شده و در موقع سیخ گرفتن راحت تر فرم بگیرد. همچنین سیخ ها را اندکی نمناک کنید. این کار باعث می شود گوشت بهتر به سیخ بچسبد.


7) پس از سیخ گرفتن سیخ ها را در مکانی خنک یا یخچال نگه دارید. بین زمان سیخ گرفتن و پختن کباب ها فاصله بیندازید.


8) در زمان پختن کباب، در ابتدا کباب ها را سریع باد زده و به سرعت بچرخانید تا دو طرف آن سفت شود سپس باد زدن را متوقف کرده و بگذارید به حال خود پخته شود.


9)سیخ کباب نباید نو باشد. اگر سیخ شما نو است بهتر است آن را بدون کباب یک بار روی آتش بگذارید .


10)بهتراست از سیخ چوبی استفاده شود و باید از سیخ آهنی به دلیل داشتن مضرات فراوان اجنتاب کرد.




🔸به نقل از موسی بن بکر -: در مدینه به عارضه ای گرفتار آمدم و در نتیجه آن، ضعیف شدم: نزد امام کاظم (علیه السلام) رفتم.

به من فرمود: تو را ضعیف می بینم! گفتم: آری. فرمود: کباب بخور. من هم کباب خوردم و بهبود یافتم.(الکافی،ج 6،ص 319)


🔸امام صادق (علیه السلام):

خوردن کباب، تب را برظرف می‌کند.(وسائل‌الشیعه،ج25،ص68)



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۲۸
خرداد

طرز تهیه نان در منزل با خمیر ترش و ساج گِلی







آشپزی اسلامی،طرز پخت نان در منزل،آموزش پخت نان در منزل،آشپزی در اسلام،پخت نان در ساج گلی،تنور حضرت زهرا،احادیث نان،روایات نان،اهمیت پخت نان در منزل،آموزش پخت نان سنتی،آموزش پخت نان با خمیر ترش



🔻مواد لازم :
▫️آب
▫️آرد کامل
▫️نمک دریا
▫️خمیر ترش
▫️ساج گِلی یا تنور گِلی

👈مقدار آب باید نصف مقدار آردی باشد که مورد استفاده قرار می‌گیرد.برای مثلا برای دو کیلوگرم آرد ،حدود یک لیتر آب لازم است.

👈به ازای هر کیلوگرم آرد ، یک قاشق مرباخوری نمک دریا لازم است.


🔹خمیرترش :
مقداری آرد را با آب ولرم مخلوط کنید و ورز بدهید. آن‌را درون ظرفی قرار دهید و روی آن پارچه بکشید و به مدت 24 بماند.

🔸طرز تهیه:

برای اینکه آرد به سطح و دستتان نچسبد ، دست را آردی کنید و سطحی که خمیر روی آن پهن می‌شود را آرد بپاشید.مقداری از خمیر را بردارید و چانه درست کنید و با وردنه آن‌را صاف کنید و سپس روی ساج گِلی یا تنور گِلی قرار دهید تا پخته شود.

♦️نکته:
 استفاده از ظروف یا تنور آهنی برای پخت نان به هیچ وجه مناسب نیست و باعث بیماری های بسیار زیادی می‌شود.در روایات آهن را مسخ و نجس(بهداشتی) و زینت شیاطین معرفی کرده‌اند و باید از آن اجتناب کرد.


✅آرد کامل چیست؟

به طور گلی گندم شامل سه قسمت جنینِ‌گندم،سبوس و نشاسته است.آردهای سفید امروزی قسمت اصلی گندم، یعنی جنین‌گندم را در خود ندارد.به همین دلیل ماندگاری بالایی دارد.اکثریت سبوس آن هم گرفته می‌شود.
آرد گندم کامل ماندگاری بالایی ندارد و حداکثر 2 هفته می‌تواند خارج از یخچال سالم بماند. دلیل اینکه در گذشته آسیاب گندم و پخت نان در خانه ها همزمان بود،همین مسأله است.



⚠️ اهمیت پخت نان در خانه:

👈امام صادق (ع) :
شِراءُ الدَّقیقِ ذُلٌّ وَ شِراءُ الحِنطَةِ عِزٌّ وَ شِراءُ الخُبزِ فَقرٌ فَتَعَوَّذُوا بِاللهِ مِنَ الفَقرِ

 خرید آرد ذلت است و خرید گندم  عزت وخریدنان فقر است و از فقر به خدا پناه ببرید .

📚من لایحضره الفقیه،ج3،ص268

👈امام صادق (ع) :
شِراءُالحِنطَةِ یَنفِی الفَقرَ وَ شِراءُ الدَّقیقِ یُنشِی الفَقرَ وَ شِراءُ الخُبزَ مَحقٌ

خرید گندم فقر را می برد و خرید آرد فقر می آورد و خرید نان باعث تباهی و نابودی می گردد.

📚من لایحضره الفقیه،ج3،ص268

👈امام کاظم (ع):
مَن اشتَرَی الحِنطَةَ زادَ مالُهُ وَ مَن اشتَرَی الدَّقیقَ ذَهَبَ نِصفُ مالِهِ وَ مَن اشتَرَی الخُبزَ ذَهَبَ مالُهُ

هرکس گندم بخرد مالش زیاد می شود، هرکس آرد بخرد نصف مالش می رود و هرکس نان بخرد تمام مالش از دستش می رود.

📚تهذیب الأحکام ،ج7،ص 162


جهت دریافت تصویر با کیفیت مخصوص چاپ روی آن کلیک کنید



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking


آشپزی اسلامی،طرز پخت نان در منزل،آموزش پخت نان در منزل،آشپزی در اسلام،پخت نان در ساج گلی،تنور حضرت زهرا،احادیث نان،روایات نان،اهمیت پخت نان در منزل،آموزش پخت نان سنتی،آموزش پخت نان با خمیر ترش

  • آشپزی اسلامی
۲۰
خرداد

میوه لعنتی،گوجه،گوجه فرنگی،رب گوجه فرنگی،ویتامین ث،گلیکوآلکالوئید،گیاه لعنتی،طب اسلامی،آشپزی اسلامی


‍ 🍅گوجه فرنگی ، میوه لعنتی



🔸در آمریکای لاتین میوه ای هست به نام میوه لعنتی که همین گوجه فرنگی(گوجه آمریکایی)می باشد همانطور که از نام این محصول پیداست از غرب وارد فرهنگ و سفره ما شده و طبیعتا در دوران قدیم (حدود 200-150 سال پیش) حداقل در کشور ما وجود نداشته است. وقتی بچه های بومیان آمریکای مرکزی به جنگل می رفتند،اتفاقی آن را پیدا کردند و وقتی می خوردند بلافاصله می‌مردند!


در قرن شانزدهم این میوه توسط استعمارگران اسپانیایی به اروپا منتقل شد.


👈اولین نفری که در ایران گوجه فرنگی را خورد در دم جان سپرد و به همین علت این گیاه به #گیاه_لعنتی مشهور شد.


🇬🇧این گیاه که جزو سبزیجات دسته بندی می‌شود در قرن شانزدهم به انگلستان منتقل شد و برای اولین بار توسط یک پزشک انگلیسی به نام جان جرارد کشت داده شد و در واقع جان جرارد اولین کسی بود که به این حقیقت دست یافت که گوجه فرنگی حاوی ماده سمی است، که بعدها مشخص شد که این ماده نوعی سم به نام گلیکوآلکالوئید است و به همین علت او در کتابی که منتشر کرد گوجه فرنگی را یک گیاه سمی اعلام نمود و در نتیجه انتشار این مطلب تا مدتها در انگلستان و آمریکای شمالی خوردن آن به علت ناسالم بودن مرسوم نبود.


♦️این گیاه از طریق اروپائیان به ترکیه و ارمنستان و همچنین از طریق مسافران اروپا که اغلب شاهزاده‌های قاجار بودند وارد ایران شد. 


👈در دوره قاجار خانواده معیری برای اولین بار گوجه فرنگی را در مزرعه‌ای حدود فرودگاه مهرآباد فعلی تهران کشت کردند.


🔬آزمایشات نشان می دهد که سمیت گوجه فرنگی از بین نرفته بلکه کم شده است. در واقع انگلیسی ها روی آن کار کرده اند و به وسیله علم ژنتیک سم آن را ضعیف کرده اند و به جای این که سم آن در جا بکشد،در دراز مدت و به تدریج اثر کند.


❌گوجه فرنگی یک گیاه زینتی مانند شمعدانی و اقاقیا و...می باشد که جایش در گلخانه است نه معده من و شما!


🍅گوجه فرنگی حاوی ماده‌ای به نام توماتین که نوعی گلیوآلکالوئید سمی است، آلکالوئیدها ترکیبات پیچیده نیتروژن دار هستند که معمولاً اثرات قوی فیزیولوژیک بصورت اثرات بازی، روی بدن انسان و حیوانات دارد و شاید یکی از رازهای اینکه این گیاه غذای معمولی حیوانات را تشکیل نمی‌دهد وجود همین سم آلکالوئید در آن است که بطور طبیعی به سمت آن کشیده نمی‌شوند.


 آلکالوئید در گوجه فرنگی از نوع سمی می‌باشد و ساختمان آنها شبیه نیکوتین سیگار می‌باشد.


👈برگ‌ها، ساقه و میوۀ سبز (کال) گوجه فرنگی دارای میزان بیشتر سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین است و مصرف برگ گوجه فرنگی در چای در حداقل یک مورد موجب مرگ فرد شده است!!


🍅مصرف گوجه فرنگی خام می‌تواند منجر به بروز حساسیت شود و حتی ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی شدید گردد، بخصوص شاهد این موضوع در بچه‌ها و افراد مستعد به حساسیت می‌باشیم. 


🔹همچنین رب گوجه فرنگی با توجه به اینکه تغلیظ شده چندین کیلو گرم گوجه فرنگی می‌باشد، می‌تواند تجمع سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین را به چندین برابر افزایش دهد. 


👈رب به ،رب انار ، رب سیب و... جایگزین مناسبی می باشد.


بنابراین سایر محصولات گوجه فرنگی مانند آب گوجه فرنگی و ترشی گوجه فرنگی و همچنین سس گوجه فرنگی نیز به علت دارا بودن گلیکوآلکالوئید توصیه نمی‌شوند.


👌در کنار کباب‌ها به جای گوجه فرنگی کبابی می‌توانید از پیاز کبابی که سیخ شده و روی زغال کباب شده و یا از ریحان و سماق استفاده نمائید.


📡شاید علت تبلیغات بسیار سنگین غرب بر روی مصرف گوجه فرنگی و تعریف و تمجیدهای اغراق آمیز از این گیاه با اینکه خود مقالات غربی هم به وجود گلیکوآلکالوئید سمی در این گیاه اذعان دارند به علت مقاصد سود جویانه باشد که می‌تواند موجب پر شدن جیب شرکت‌های غول آسای دارویی جهان شود، که با ایجاد مسمومیت‌های خفیف مزمن در مردم جهان و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن آنان موجی از بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس، آتریت روماتوئید و ام اس و حتی سرطان را ایجاد نماید چیزی که امروزه در برخی کشورها متاسفانه سونامی بیماری لقب گرفته است.


⚠️آیت الله تبریزیان پدر طب اسلامی در خصوص مضرات گوجه می گویند:«به فرزندان خویش گوجه ندهید که موجب ترسو شدن آن ها می شود»


‼️در حال حاضر باید چنین گفت که گوجه فرنگی نه تنها ویتامین «ث» ندارد،بلکه ضد این ویتامین هم هست؛یکی از مهمترین ویتامین های مورد نیاز بدن ما ویتامین «ث» می باشد که گوجه یکی از عوامل از بین برنده ی آن است و وارد کننده های گوجه به ایران،با رب گوجه،ذائقه ما را عوض کرده اند و به وسیله آن،آرام آرام سم را وارد بدن ما می کنند.







🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking


  • آشپزی اسلامی
۱۴
خرداد

کوکو،کوکوی تره،کوکو سبزی،طرز تهیه کوکوی تره،آشپزی،آشپزی اسلامی،طب اسلامی




✅ مواد لازم:



تره         1کیلوگرم

تخم مرغ محلی     5عدد

گردو (در صورت تمایل)        50 گرم

سویق گندم         2قاشق غذاخوری

نمک دریا و فلفل      به مقدار لازم

روغن زیتون     به مقدار لازم


✍ طرز تهیه:

ابتدا تره را پاک کرده و خوب بشویید و در آبکش قرار دهید و بعد از اینکه کاملا خشک شد آن را زیر خورد کنید.

بعد تره ،گردو،سویق گندم،تخم مرغ و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

مقداری روغن زیتون را در تابه داغ کنید و مواد را داخل تابه بریزد و دو طرف کوکو را سرخ کنید.

بعد از اینکه کوکو کاملا سرخ شد آن را به شکل دلخواه برش دهید.



🔹از امام صادق (علیه السلام) درباره تره پرسیدند. فرمود: آن را بخور؛ چرا که در آن چهار ویژگی است: بوی دهان را خوش می سازد؛ بادها را (از بدن) می راند؛ بواسیر را ریشه کن می کند؛ و برای کسی که بدان مداومت می ورزد، مایه ایمنی از جذام است.


📚 کافی،ج6،ص365



🔹امام صادق (علیه السلام):

به نقل از پدرانش (علیهم السلام) -: نزد پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از سبزی ها یاد شد. فرمود: تره، مهتر و سرآمد سبزی هاست و برتری آن بر دیگر سبزی ها، همانند برتری نان بر دیگر چیزهاست. در آن، برکت است و آن، سبزی من و سبزی پیامبران پیش از من است. من آن را دوست دارم و می خورم. گویا بوته آن را می نگرم که برگ هایش از سرسبزی و زیبایی در بهشت می درخشند.


📚محاسن،ج 2،ص 318



🔹به نقل از یحیی بن سلیمان -: امام رضا (علیه السلام) را در خراسان در باغی دیدم، در حالی که تره می خورد. به ایشان گفتم: فدایت شوم! مردم بر این باورند که هر روز یک قطره از بهشت، بر کاسنی فرو می ریزد.

فرمود: اگر هر روز از بهشت بر کاسنی یک قطره فرو می ریزد، تره، در آب بهشت، یکسره غوطه ور است.

گفتم: به آن کود می دهند.

فرمود: چیزی از این کود، بدان نمی چسبد.


📚محاسن،ج2،ص 318








🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی
۱۲
خرداد

شیرینی پزی،آشپزی،آشپزی اسلامی،آموزش آشپزی اسلامی،رنگینک،رنگینک خرمایی،دسر خرما،طب اسلامی






✅ مواد لازم:



آرد گندم کامل 2 لیوان معادل 500 گرم


خرما (رطب)  500 گرم


مغز گردو چهارتکه به میزان دلخواه


کره محلی گاو 200 گرم


پودر هل نصف قاشق چای‌خوری


دارچین نصف قاشق چای‌خوری


پودر پسته،گردو یا دارچین برای تزیین


 


✍طرز تهیه :


کره محلی را داخل ماهیتابه بریزید تا گرم شود. سپس آرد گندم را به آن اضافه کنید و با قاشق تحت حرارت متوسط دائم هم بزنید تا آرد سرخ شود. دقت کنید که حرارت زیاد موجب سوختن آرد و بو گرفتن آن می‌شود. پس از سرخ شدن آرد پودر هل و دارچین را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید. با کمی تفت دادن ماهیتابه را از روی گاز بردارید.در داخل خرماها به‌جای هسته یک ربع گردو بگذارید و آن را با فشار دست ببندید. سپس خرماها را در کنار هم در ظرف دیگری قرار دهید.مخلوط آرد و کره را روی خرماها بریزید به‌گونه‌ای که تمام سطح آن را بپوشاند.ظرف رنگینک را یک ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود. سپس با هر میزان دلخواه پسته، گردو یا دارچین آن را تزئین کنید.



🔹امام علی (علیه السلام):

خرما بخورید؛ چرا که شفای دردها در آن است.


📚الخصال،ص615





🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir


‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking


🔶اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

  • آشپزی اسلامی