آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

آشپزی نوین بر اساس اصول طب اسلامی

آشپزی اسلامی

🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹

۱۱ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۵
آذر

طرز تهیه تلبینه،تلبینه،آشپری اسلامی،خواص تلبینه،احادیث تلبینه،تلبینه در روایات،دستور پخت تلبینه،تلبینه چیست،Talbina


دانلود پوستر طرز تهیه تلبینه | قابل چاپ در سایز A3

لینک کمکی



فیلم آموزش طرز تهیه تلبینه




🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


تلبینه،احادیث تلبینه،تلبینه در روایات،روایات تلبینه،تلبینه چیست،خواص تلبینه،عکس تلبینه،طرز تهیه تلبینه،دستور پخت تلبینه،آشپزی اسلامی،آشپزی در روایات،روایات آشپزی،آشپزی در اسلام،فقه آشپزی،سوپ تلبینه،طرز تهیه سوپ تلبینه،

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

طرز تهیه تلبینه،تلبینه در روایات،خواص تلبینه،آشپزی اسلامی،تلبینه چیست،تلبینه،غذای تلبینه،دستور پخت تلبینه،احادیث تلبینه

طرز تهیه تلبینه،تلبینه در روایات،خواص تلبینه،آشپزی اسلامی،تلبینه چیست،تلبینه،غذای تلبینه،دستور پخت تلبینه،احادیث تلبینه،how talbina cooking،talbina islamic soup،طرز تهیه سوپ تلبینه،طرز تهیه غذاهای روایی،دستور تهیه غذا در روایات،احادیث غذا

فیلم آموزش طرز تهیه تلبینه

طرز تهیه تلبینه

✍️ مواد لازم:

🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان
🔸 آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری
🔸 عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری

🔹 شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آن‌را هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن می‌ریزیم.مقداری هم می‌زنیم تا آرد و شیر ترکیب شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مدام هم می‌زنیم تا ته نگیرد.زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش می‌کنیم.آن‌را در ظرف مناسبی مناسبی می‌ریزیم و عسل را به آن اضافه می‌کنیم.

⚠️ نکته : به نظر می‌رسد بیشتر خاصیت تلبینه در میل گرم آن به صورت گرم است.پس بهتر است به صورت گرم میل شود .

⚠️ نکته : تلبینه نباید مثل ژله یا فرنی زیاد غلیظ شود و باید رقیق باشد.

⚠️ نکته : می‌توان عسل را از ابتدا به شیر و آرد اضافه کرد و همزمان روی شعله قرار داد.جوشیدن و حرارت دیدن عسل مطابق روایات مشکلی ندارد.

⚠️ نکته : عسل و شیر در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها معرفی شده است.همچنین از جو نیز در روایات  به عنوان درمان عمومی بیماری ها یاد شده است.پس بهتر است در تلبینه از آرد جو استفاده شود.

⚠️ نکته : برخی به جای آرد ، بلغور گندم یا جو به شیر اضافه می‌کنند و زمانی که بلغور پخته شد عسل اضافه می‌کنند که شاید روش دیگری برای پخت تلبینه باشد.برخی دیگر گندم را نصف روز همراه با آب روی شعله قرار می‌دهند تا پخته و نرم شود سپس آن مانند هلیم می‌کوبند و پس از آن با اضافه کردن شیر و عسل با آن تلبینه درست می‌کنند.

👈رسول الله (ص):
لَوْ أَغْنَى عَنِ الْمَوْتِ شَیْ‏ءٌ لَأَغْنَتِ التَّلْبِینَةُ فَقِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا التَّلْبِینَةُ قَالَ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ وَ کَرَّرَهَا ثَلَاثاً.

اگر چیزی بخواهد جلوی مرگ را بگیرد آن چیز تلبینه است گفته شد یا رسول الله (ص) تلبینه چیست؟ فرمود سوپی که با شیر پخته بشود.و سه بار این را تکرار فرمودند.

📚الکافی،ج‏6،ص321 - المحاسن،ج‏2،ص405 - مکارم الأخلاق،ص163 - وسائل الشیعة،ج‏25،ص 72 - بحار الأنوار،ج‏63،ص87 و ج‏63،ص96

👈امام صادق(ع):
إِنَ‏ التَّلْبِینَ‏ یَجْلُو الْقَلْبَ‏ الْحَزِینَ کَمَا تَجْلُو الْأَصَابِعُ الْعَرَقَ مِنَ الْجَبِینِ.
همانا تلبینه قلب انسانِ ناراحت و غصه دار را جلا می دهد، همانگونه که انگشت عرق پیشانی را می‌زداید.

📚 الکافی،ج‏6،ص320 - وسائل الشیعة،ج‏25،ص71 - بحار الأنوار،ج‏63،ص96 - المحاسن،ج‏2،ص405



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


طرز تهیه تلبینه،تلبینه در روایات،خواص تلبینه،آشپزی اسلامی،تلبینه چیست،تلبینه،غذای تلبینه،دستور پخت تلبینه،احادیث تلبینه،how talbina cooking،talbina islamic soup،طرز تهیه سوپ تلبینه،طرز تهیه غذاهای روایی،دستور تهیه غذا در روایات،احادیث غذا
  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

 

طرز تهیه تلبینه،تلبینه در روایات،خواص تلبینه،آشپزی اسلامی،تلبینه چیست،تلبینه،غذای تلبینه،دستور پخت تلبینه،احادیث تلبینه

 

 

 

 
نمایش در Youtube  با کیفیت 1080p
 
 

دانلود مستقیم با کیفیت 1080p

دانلود غیرمستقیم با کیفیت FullHD از پیکوفایل

 

 

 

 

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking
 

 

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

زردک در روایات،خواص زردک،آشپزی اسلامی،زردک در طب اسلامی،خواص شقاقل،احادیث شقاقل،هویج وحشی،زردک چیست


👈 دخَلْتُ عَلَیْهِ وَ بَیْنَ‌ یَدَیْهِ‌ جَزَرٌ فَنَاوَلَنِی جَزَرَةً فَقَالَ کُلْ فَقُلْتُ لَیْسَ لِی طَوَاحِنُ فَقَالَ أَ مَا لَکَ جَارِیَةٌ فَقُلْتُ بَلَى فَقَالَ مُرْهَا تَسْلُقُهُ لَکَ وَ کُلْهُ فَإِنَّهُ یُسَخِّنُ الْکُلْیَتَیْنِ وَ یُقِیمُ الذَّکَر.

یعنی «بر امام وارد شدم درحالیکه مقابل او هویج بود به من هویج خوراند عرض کردم دندان ندارم فرمود آیا جاریه نداری؟ عرض کردم بله فرمود امر بکن تا برای تو آب پز کند زیرا کلیه ها را گرم می‌کند و باعث نعوذ می‌شود.»

📚 المحاسن،ج2،ص524

🔸از این روایت استفاده می‌شود که حتما هویج باید خورد زیرا وقتی شخص گفت نمی‌توانم بخورم چون دندان ندارم، امام چاره به شخص نشان می‌دهد.

🔸اندازه هویج به مقدار صدق اکل است که با سه لقمه اکل صادق می‌شود.



✅ انواع هویج

🔺هویج انواعی دارد. هویج فرنگی هیچ خاصیتی ندارد.تجربه نشان داده عموم خوراکی های فرنگی مانند هویج فرنگی،گوجه فرنگی، نخود فرنگی و ...مضر هستند و احتمالا تراریخته هستند.

🔺زردک، اصل هویج است.

🔺هویج صحرائی که به آن شقاقل می‌گویند وجود دارد که به صورت خشک هم فروخته می‌شود و فوائد درمانی بسیاری دارد و با آن مربا هم درست می‌کنند. شقاقُل همان هویج صحرائی یا همان هویج وحشی است ریشه ای دارد شبیه هویج.

اصل گرم کردن کلیه و سبب نعوذ شدن برای شقاقل است. در مرحله دوم زردک است. شاید سویق شقاقل هم بشود درست کرد.


🔸مراد از هویج، زردک است.

در روایت آمده است:

👈الْجَزَرُ أَمَانٌ‌ مِنَ الْقُولَنْجِ وَ الْبَوَاسِیرِ وَ یُعِینُ عَلَى الْجِمَاع‌

یعنی «هویج امان از قولنج و بواسیر است و بر جماع کمک می‌کند.»

📚 الکافی،ج6،ص372

🔸مکانیزم آن این است که هویج سبب نعوظ می‌شود. شقاقل یا همان هویج صحرائی از همه بهتر است. آسیاب کنند و بخورند.

👌تنها چیزی که در روایات ذکر شده است که سبب نعوذ می‌شود جزر است که همان زردک است.

♦️اگر بخواهیم فعال کننده و گرم کننده کلیه درست کنیم، برای افراد دیالیزی یا برای افرادی که کلیه آن ها کم کار است، گردو و هویج در آن دارو خواهد بود.



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


زردک در روایات،خواص زردک،آشپزی اسلامی،زردک در طب اسلامی،خواص شقاقل،احادیث شقاقل،هویج وحشی،زردک چیست؟

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

آشپزی اسلامی،چیپس کدو حلوایی،چیپس کدو،اسنک کدو حلوایی،کدو در روایات،احادیث کدو،خواص کدو حلوایی

🔸 طرز تهیه چیپس کدو حلوایی

🔷🔸مواد لازم:

🔻 کدو حلوایی  ۱عدد
🔻 عسل ،دارچین ،نمک دریا به مقدار لازم جهت طعم دار کردن
🔻 کره گاوی ذوب شده یا روغن زرد یا روغن زیتون جهت سرخ کردن

✍️ طرز تهیه:

کدو حلوایی  را با پوست کن نازک ببرید درعسل، دارچین ونمک دریا مزه دار کنید.
درون ماهی تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس این کدوها را درون آن سرخ کنید.
فقط باید زود آن را از روغن درآورد چون زود میسوزد.

👈 پیامبر صلی الله علیه و آله:
«عَلَیْکُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ یُذَکِّى الْعَقْلَ وَ یَزیدُ فِى الدِّماغِ؛»
«کدو بخورید، چرا که عقل را تیز و (کارآیى) مغز را زیاد مى کند.»

📚 بحارالأنوار، ج 63، ص 229


🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking

آشپزی اسلامی،چیپس کدو حلوایی،چیپس کدو،اسنک کدو حلوایی،کدو در روایات،احادیث کدو،خواص کدو حلوایی

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

نیمرو با پیاز و روغن زیتون،خاگینه باروری،طرز تهیه غذای باروری،درمان نازایی،تخم مرغ در روایات،آشپزی اسلامی،طرز تهیه غذای تقویت جنسی،


🍳 نیمرو با پیاز و روغن زیتون


🔸درمان ناباروری و ضعف جنسی🔸


👈  قالَ رَجُلٌ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع إِنِّی أَشْتَرِی‏ الْجَوَارِیَ‏ فَأُحِبُ‏ أَنْ تُعَلِّمَنِی شَیْئاً أَقْوَى بِهِ عَلَیْهِنَّ فَقَالَ «خُذْ بَصَلًا أَبْیَضَ فَقَطِّعْهُ صِغَاراً وَ اقْلِهِ بِالزَّیْتِ ثُمَّ خُذْ بَیْضاً فَافْقِصْهُ فِی قَصْعَةٍ وَ ذُرَّ عَلَیْهِ شَیْئاً مِنَ الْمِلْحِ ثُمَّ اکْبُبْهُ عَلَى الْبَصَلِ وَ الزَّیْتِ وَ اقْلِهِ وَ کُلْ مِنْهُ» قَالَ إِسْحَاقُ فَفَعَلْتُهُ فَکُنْتُ لَا أُرِیدُ مِنْهُنَّ شَیْئاً إِلَّا نِلْتُه‏.

«مردی به امام صادق گفت: من کنیزی خریدم و دوست دارم غذایی به من یاد بدهید که نیروی جنسی من قوى شود. امام فرمود : پیاز سفید تهیه کن و قطعه قطعه بکن و در روغن زیتون سرخ کن سپس تخم مرغی تهیه کن و داخل کاسه ای بریز و مقداری نمک روی آن بریز . سپس تخم مرغ را داخل پیاز و روغن زیتون که سرخ کردی بریز و خوب سرخش کن و از آن بخور. و جناب اسحاق گفت : مدتی این غذای من شد تا نائل شدم به آنچه میخواستم»


📚 طب الأئمة،ص130
📚 مکارم‌الاخلاق،ص195
📚 بحارالانوار ،ج101،ص83و84


🔺نفرمود یک تخم مرغ بلکه از جنس یا جمع استفاده شده است که حداقل آن سه عدد می‌باشد.

🔺این روایت نفرموده که این غذا با نان خورده بشود.

🔺این غذا را برای درمان ناباروری و ضعف اسپرم هم مفید است.

🔺اینکه در این روایت آمده است که تخم مرغ و پیازها با روغن زیتون سرخ شود استفاده می‌شود، برخلاف تبلیغات امروزی، سرخ کردن با روغن زیتون مانعی ندارد. در روایت بادمجان نیز سرخ شدن با روغن زیتون آمده است.


👈  شکَوْتُ إِلَى أَبِی الْحَسَنِ ع قِلَّةَ الْوَلَدِ فَقَالَ‏ لِی‏ اسْتَغْفِرِ اللَّهَ وَ کُلِ الْبَیْضَ بِالْبَصَلِ.
«مردی به امام علیه‌السلام از کمی فرزند شکایت کرد.امام علیه‌السلام فرمودند: استغفار کن و تخم مرغ را با پیاز بخور.»


📚 الکافی ،ج‏6،ص324
📚 وسائل الشیعة،ج25،ص79


⚠️ نکته : تخم مرغ آب‌پز خوب نیست و موجب آسم می‌شود.

👈 امام رضا  علیه السلام :
کَثْرَةُ أَکْلِ‏ الْبَیْضِ‏ وَ إِدْمَانُهُ‏ یُورِثُ‏ الطُّحَالَ وَ رِیَاحاً فِی رَأْسِ الْمَعِدَةِ و الِامْتِلَاءُ مِنَ الْبَیْضِ الْمَسْلُوقِ یُورِثُ الرَّبْوَ وَ الِابْتِهَارَ
«تخم مرغ بسیار خوردن و معتاد شدن به آن ، بیمارى طحال مى آورد و ایجاد کننده بادهایى در سر معده است ، و زیاد خوردن تخم مرغ آب پز، نفس  تنگى و نفس بریدگى مى آورد.»

📚 طب الإمام الرضا علیه السلام ،ص28

👈 قالَ أَبُو الْحَسَنِ ع‏ مَنْ أَکَلَ الْبَیْضَ وَ الْبَصَلَ وَ الزَّیْتَ‏ زَادَ فِی‏ جِمَاعِه‏
«کسی که تخم مرغ را با پیاز و  روغن زیتون بخورد، میل جنسی او زیاد می‌شود.»

📚 مکارم‌الاخلاق،ص195

👈 عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ‏ عَدِمَ‏ الْوَلَدَ فَلْیَأْکُلِ‏ الْبَیْضَ‏ وَ لْیُکْثِرْ مِنْهُ‏.
«کسی که فرزند ندارد باید تخم مرغ بخورد و زیاد هم بخورد.»

📚 وسائل‌الشیعه،ج25،ص80
📚 المحاسن،ج2،ص481
📚 طب الأئمة علیهم السلام،ص130
📚 بحارالانوار،ج63،ص46و48-ج101،ص80
📚 مکارم الاخلاق،ص163


👈 عنْ عَلِیٍّ ع قَالَ: إِنَّ نَبِیّاً مِنَ الْأَنْبِیَاءِ شَکَا إِلَى اللَّهِ قِلَّةَ النَّسْلِ‏ فِی‏ أُمَّتِهِ‏ فَأَمَرَهُ أَنْ یَأْمُرَهُمْ بِأَکْلِ الْبَیْضِ فَفَعَلُوا فَکَثُرَ النَّسْلُ فِیهِمْ.
«یکی از پیامبران از کمی نسل به خدا شکایت کرد .خداوند فرمود : آن‌ها را به خوردن تخم مرغ امر کن. آن‌ها هم تخم مرغ خوردند و نسلشان زیاد شد.»

📚 وسائل‌الشیعه،ج25،ص80
📚 المحاسن،ج2،ص481
📚 بحارالانوار،ج63،ص46و48-ج101،ص79
📚 مکارم الاخلاق،ص163

⚠️ نکته : چون در این روایات خوردن تخم مرغ جنبه درمانی دارد ، یکبار خوردن کفایت نمی‌کند و 40 روز باید بر خوردن تخم مرغ مداومت داشت تا نتیجه حاصل شود.

⚠️ نکته : مستفاد از روایات زیاد خوردن تخم مرغ ممنوع است. مستفاد از روایات این است که انسان در هر روز نصف یک تخم مرغ مجاز به مصرف است. و خوردن زیاد آن سبب تنگی نفس و گرفتگی رگ قلب می‌شود. احتمال دارد خوردن تخم مرغ با پیاز ضرر آن‌را از بین می‌برد یا کاهش می‌دهد.


🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking

نیمرو با پیاز و روغن زیتون،خاگینه باروری،طرز تهیه غذای باروری،درمان نازایی،تخم مرغ در روایات،آشپزی اسلامی،طرز تهیه غذای تقویت جنسی،
  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر
خواص تخم مرغ در روایات،خواص تخم مرغ،آشپزی اسلامی،مضرات تخم مرغ،تخم مرغ در روایات،احادیث تخم مرغ،تخم مرغ در طب اسلامی

مستفاد از روایات همانندی تخم مرغ با گوشت است. تخم مرغ در حد گوشت است و اثرات گوشت را دارد.

تخم مرغ حکم گوشت دارد و امروزه علم پیشرفت کرده است و می‌گوید تخم مرغ مانند گوشت «پروتئین» دارد همانطور که «شیر» هم پروتئین دارد.

البته مستفاد از روایات این است که ضرر تخم مرغ از گوشت کمتر است.

👈 در روایت آمده است:

«ذُکِرَ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع الْبَیْضُ فَقَالَ أَمَا إِنَّهُ‌ خَفِیفٌ‌ یَذْهَبُ بِقَرَمِ اللَّحْم‌»
یعنی «نزد امام صادق(ع) تخم مرغ یاد شد فرمود تخم مرغ سبک است و اشتهای گوشت را از بین می‌برد.»

📚 المحاسن،ج2،ص481

کسی که به گوشت اشتهای زیادی دارد اگر تخم مرغ مصرف کند از این اشتها کم می‌شود.

«قَرم» یعنی میل و اشتهاء به گوشت.

👈در روایت دیگر آمده است:

«وَ لَیْسَتْ لَهُ غَائِلَةُ اللَّحْم‌»
یعنی «تخم مرغ سنگینی و آسیب گوشت را ندارد.»

📚 المحاسن،ج2،ص481

«بیض» در عربی تخم مرغ است ولی تمام تخم ها را شامل می‌شود.

روایات روی تخم مرغ به عنوان درمان نازایی تاکید دارند.

👈 در روایت آمده است:

«إِنَّ نَبِیّاً مِنَ الْأَنْبِیَاءِ شَکَا إِلَى اللَّهِ قِلَّةَ النَّسْلِ‌ فِی‌ أُمَّتِهِ فَأَمَرَهُ أَنْ یَأْمُرَهُمْ بِأَکْلِ الْبَیْضِ فَفَعَلُوا فَکَثُرَ النَّسْلُ فِیهِم»
یعنی «پیامبری به خداوند از کم بودن نسل امتش شکایت کرد خداوند فرمود به آن ها بگو تخم مرغ بخورند این کار را انجام دادند و نسل آن ها زیاد شد.»

📚المحاسن،ج2،ص481

امروزه در طب می‌گویند زردی تخم مرغ را نخورید زیرا سنگین است و کلسترول دارد ولی روایات ما درست عکس این مطلب است و می‌فرمایند زردی تخم مرغ سبک تر است.

👈 در روایت آمده است:

«مُخُّ الْبَیْضِ خَفِیفٌ وَ الْبَیَاضُ ثَقِیل‌»
یعنی «مغز تخم مرغ (زردی) سبک و سفیدی سنگین است.»

📚المحاسن،ج2،ص481

👈در روایت آمده است:

«شَکَوْت‌ إِلَى الرِّضَا ع قِلَّةَ اسْتِمْرَائِی الطَّعَامَ قَالَ کُلْ مُخَ‌ الْبَیْضِ‌ فَفَعَلْتُ فَانْتَفَعْتُ بِه‌»
یعنی «به امام رضا (ع) از کم بودن هضم غذا شکایت کردم فرمود زرده‌ی تخم مرغ بخور و من هم خوردم و از آن نفع بردم.»

📚 مستدرک الوسائل،ج16،ص358

زرده‌ی تخم مرغ پخته مراد است.

زیاد خوردن تخم مرغ خوب نیست و عوارض آن زیاد است.

👈 در روایت آمده است:

«مداومة اکل‌ البیض‌ یعرض منه الکلف فی الوجه‌»
یعنی «خوردن مداوم تخم مرغ سبب لکه های سیاه رنگ و تیره رنگ در صورت می‌شود.»

📚 موسوعة الأحادیث الطّبیّة، ری شهری، ج2، ‌ص518

«کَلَف» به معنای لکه های سیاه در صورت است.

زیاد تخم مرغ خوردن پوست صورت را تغییر می‌دهد.

👈 در روایت آمده است:

«کَثْرَةُ أَکْلِ‌ الْبَیْضِ‌ وَ إِدْمَانُهُ یُورِثُ الطُّحَالَ وَ رِیَاحاً فِی رَأْسِ الْمَعِدَةِ وَ الِامْتِلَاءُ مِنَ الْبَیْضِ الْمَسْلُوقِ یُورِثُ الرَّبْوَ وَ الِابْتِهَار»
یعنی «خوردن زیاد و مداوم تخم مرغ موجب بیماری و بزرگ شدن طحال می‌شود و باد در سر معده می‌شود و پر کردن معده با تخم مرغ آب پز سبب آسم و گرفتگی کرونر (رگ) قلب و تنگی و قطع شدن نفس می‌شود.»

📚طب الرضا،امام رضا ع،ص28

بنابراین انسان نباید در خوردن تخم مرغ زیاده روی کند. مستفاد از روایات است که نباید در یک روز یک تخم مرغ کامل خورده بشود بلکه در روز نصف یا کمتر از یک دانه تخم مرغ مصرف بشود. حتی اگر با گوشت باشد بهتر است که کمتر از یک عدد تخم مرغ در روز مصرف بشود.

شاید خوردن تخم مرغ با گوشت یا پیاز مشکل آن را برطرف کند.

👈 در روایت آمده است:

«و احذر ان تجمع بین البیض‌ و السمک‌ فی المعدة فی وقت واحد فإنهما متى اجتمعا فی جوف الانسان ولد علیه النقرس و القولنج و البواسیر و وجع الاضراس‌»
یعنی «بپرهیز که در معده بین تخم مرغ و ماهی در یک زمان جمع کنی زیرا هرگاه این دو در درون جمع بشوند از آن نقرس و ورم روده و بواسیر و دندان درد متولد می‌شود.»

📚طب الرضا، امام رضا ع، ص63

بنابراین نباید تخم مرغ و ماهی در درون انسان جمع بشوند. یعنی فقط جمع نشدن در معده کافی نیست بلکه نباید درون انسان جمع بشوند یعنی صلاح نیست که انسان در یک روز این دو را مصرف کنند مگر افرادی که غذا از بدن آن ها سریع خارج می‌شود.

افرادی که در روز یک وعده تخلیه انجام می‌دهند نمی‌توانند در یک روز هم تخم مرغ و هم ماهی مصرف کنند زیرا جمع شدن این دو درون انسان صادق است و حتی سبب پیسی می‌شود.


تخم پرندگان دیگر را نیز شامل می‌شود. البته مراد از تخم مرغ هم نوع محلی آن است نه تخم مرغ های محلی.

در روایت دیگر آمده است:

«أَکْثِرُوا مِنَ‌ الْبَیْضِ‌ فَإِنَّهُ یَزِیدُ فِی الْوَلَد»
«یعنی زیاد تخم پرندگان بخورید زیرا فرزند را زیاد می‌کند.»

📚المحاسن،ج2،ص481

👈 در روایت دیگر آمده است:

«کَثْرَةُ أَکْلِ الْبَیْضِ تَزِیدُ فِی‌ الْوَلَد»
یعنی «زیاد خوردن تخم پرندگان فرزند را زیاد می‌کند.»

📚الکافی،ج6،ص325

البته مراد این است که تخم مرغ را غذای خود قرار بدهند و با نان بخورند.

👈در روایت آمده است:

«إِنَّ نَبِیّاً مِنَ الْأَنْبِیَاءِ شَکَا إِلَى رَبِّهِ قِلَّةَ النَّسْلِ فِی أُمَّتِهِ فَأَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ یَأْمُرَهُمْ بِأَکْلِ الْخُبْزِ بِالْبَیْض‌»
یعنی «پیامبری از کم بودن نسل در امت خود به خداوند شکایت کرد خداوند فرمود آن ها را به خوردن تخم مرغ با نان امر کن.»

📚مکارم الاخلاق، ص163

مرغ مستحب است که سیاه باشد. چون قرار دادن مرغ سیاه در خانه مستحب است. مرغ خوک پرندگان است. البته تخم مرغ هم نهی شده است ولی در اینجا به عنوان دارو است و شاید دارو عوارضی هم داشته باشد. مثلا تخم مرغ سبب گرفتگی نفس می‌شود. قانون خوردن تخم مرغ این است که در روز یک دانه نباید کامل خورده بشود ولی عرض کردم که این جا به عنوان دارو مطرح است.



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


خواص تخم مرغ در روایات،خواص تخم مرغ،آشپزی اسلامی،مضرات تخم مرغ،تخم مرغ در روایات،احادیث تخم مرغ،تخم مرغ در طب اسلامی

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

آشپزی اسلامی،مربای به،طرز مربای رب به در طب اسلامی،طرز تهیه مربای به،خواص مربای به،خواص به در روایات

طرز تهیه مربای میوه‌ی بِه



✍️مواد اولیه :

🔺میوه رسیده و شیرین بِه ،1 کیلو
🔺شکرسرخ یا عسل ،1کیلوگرم
🔺دانه به سه چهارم دانه هایی که دارید
🔺زعفران دم کرده، 1 قاشق مرباخوری
🔺آب، به مقداری که روی به رو بگیرد

🔸طرز تهیه:

👈 ابتدا به ها را به ابعاد دلخواه خرد کنید و قسمت سفت وسط آن را به همراه دانه ها خارج کنید. (بنا به سلیقه خود میتوانید پوست به را بگیرید یا نگیرید.)

👈 به ها را داخل قابلمه میریزیم و آب را به اندازه ای که روی به ها را بگیرد اضافه میکنیم و تقریبا 20 دقیقه میجوشانیم تا به ها کمی نرم شوند.

👈 سپس عسل و زعفران را اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم .

👈 بعد از یک ساعت دانه های به را و تمیز کردیم به مربا اضافه می کنیم این دانه ها در طی پخت مربا لعاب میدهند و مربا بعد از پخت حالت ژله ای به خودش میگیرد .

👈 با شعله کم حدوداً 4 الی 5 ساعت زمان پخت درنظر میگیریم تا مربا قرمز رنگ شود و شهد آن قوام پیدا کند.

👈 سپس شعله را خاموش کرده و صبر میکنیم تا مربا خنک شود.

 
🔹 روش تهیه مربای به بدون اضافه کردن آب:

در این روش پس از خرد کردن به ها، روی آن شکرسرخ یا عسل پاشیده و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا آب بیاندازد و دیگر نیازی به اضافه کردن آب نیست. بقیه مراحل مثل قبل میباشد.

♦️ نکات مهم تهیه مربای به:

⚠️ اگر نمیخواهید به ها نرم شود از همان ابتدا شکرسرخ یا عسل را روی به میریزیم، آب را اضافه و روی شعله قرار میدهیم.

⚠️ میزان خرد شدن “به” سلیقه ای است. برخی “به” را رنده میکنند.

⚠️ توجه داشته باشید که در هنگام پخت، شعله گاز باید کم باشد و درب ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید.

⚠️ درصورتیکه رنگ مربا کاملا قرمز شد اما شهد آن رقیق بود، درب ظرف را برداشته، شعله را کمی بیشتر میکنیم تا شهد قوام یابد.

⚠️ برای آنکه بدانید شهد قوام یافته یا نه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید، اگر تا ته لیوان رسید و از هم باز نشد یعنی شهد قوام دارد.

⚠️ اگر دوست ندارید مربای به شما ژله ای شود ، از دانه های به استفاده نکنید

⚠️ اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکرسرخ یا عسل روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.

⚠️ مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.

 
👈 در روایت آمده: «وأکل السفرجل قوة للقلب الضعیف، ویطیب المعدة، ویزید فی قوة الفؤاد، ویشجع الجبان، ویحسن الولد.»
یعنی «خوردن #به تقویت‌کننده قلب ضعیف است و معده را پاک و سالم می‌کند و قوت قلب (فؤاد) را زیاد می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند و فرزند را زیبا می‌کند.»

📚 مکارم الاخلاق،ص۱۷۲



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


آشپزی اسلامی،مربای به،طرز مربای رب به در طب اسلامی،طرز تهیه مربای به،خواص مربای به،خواص به در روایات

  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر
انواع ادویه در آشپزی اسلامی،ادویه در طب اسلامی،ادویه اسلامی،معرفی انواع ادویه،ادویه در روایات،ادویه در طب اسلامی،آشپزی اسلامی،ادویه

🔸 انواع ادویه در آشپزی اسلامی

به طور کلی ادویه مطرح در طب اسلامی ودر روایات به این ترتیب است:

👈 فلفل سیاه، سفید و فلفل دراز  که بنام دار فلفل معروف است.

👈 شاید شامل فلفل قرمز ودیگر انواع فلفل هم باشد.

👈 در مرتبه سوم انواع زیره کرمانی سیاه سبز کوهی وکراویا

👈 در مرتبه بعد دارچین، قرفه، سلیخه ودیگر انواع دارچین مانند دارچین ختائی ودارچین سایکون

👈 در مرتبه پنجم زنجفیل که در قرآن هم ذکر شده است.

👈 در مرتبه ششم زعفران

👈 در مرتبه هفتم هل سبز، سفید وهل بویا
 
👈 در مرتبه بعدی میخک، تخم گشنیز، سماق، گل سرخ، جوز بویا، بسباسه ، بادرنجبویه، آویشن، زنیان، خولنجان، پودر سیر،  رازیانه، وغیره می باشد .

🔺همه اینها بعنوان ادویه می شود استفاده کرد علاوه بر اینکه خواص درمانی زیادی نیز دارند .

⚜️ آشپزخانه کد بانوی طب اسلامی نباید از این ادویه خالی باشد تا غذاهایش معطر وخوشمزه ونافع باشد ودر استفاده از این ادویه ابتکار داشته باشد و بر حسب مزاج خانواده ذائقه ها ونیازهای درمانی در انتخاب ادویه اجتهاد کند.

🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking

انواع ادویه در آشپزی اسلامی،ادویه در طب اسلامی،ادویه اسلامی،معرفی انواع ادویه،ادویه در روایات،ادویه در طب اسلامی،آشپزی اسلامی،ادویه،کانال آشپزی اسلامی،کتاب آموزش آشپزی اسلامی،آشپزی در اسلام،@Islamic_cooking
  • آشپزی اسلامی
۲۴
آذر

آشپزی اسلامی،خواص به در روایات،احادیث به،خواص میوه به،میوه به،به،روایات به


🔸میوه به، به درمان اصلی و شاخص برای بیماری‌های قلب است، ازجمله مواردی که تعبیر یجم الفؤاد درباره آن‌ها آمده است.

👈در روایت آمده: «نظر أبو عبد الله (ع) إلى غلام جمیل فقال: ینبغى أن یکون أبوا هذا الغلام أکلا السفرجل. وقال: السفرجل یحسن الوجه، ویجم الفؤاد.»
یعنی «امام صادق (ع) پسربچه‌ای زیبا دیدند و فرمودند حتماً پدر و مادر این پسر به خورده‌اند، به‌صورت را زیبا می‌کند قلب را کامل می‌کند.»
📚 المحاسن،ج۲،ص۵۴۹

👈در روایت آمده: «دخل طلحة بن عبید الله على رسول الله صلى الله علیه وآله وفى یده سفرجلة، فألقاها إلى طلحة وقال: کلها فانها تجم الفؤاد.»
یعنی «طلحه وارد بر پیامبر (ص) شد و در دست پیامبر (ص) یک به بود، پیامبر (ص) این به را به طلحه دادند و فرمودند این را بخور زیرا قلب را کامل می‌کند.»
📚 المحاسن،ج۲،ص۵۵۰

👈در روایت آمده: «یا زبیر کل السفرجل، فان فیه ثلاث خصال، قال: وما هن یا رسول الله؟ قال: یجم الفؤاد، ویسخى البخیل، ویشجع الجبان.»
یعنی «پیامبر (ص) به زبیر فرمودند ای زبیر به بخور زیرا سه فایده دارد، زبیر پرسید ای رسول خدا این فواید چیست؟ پیامبر (ص) فرمودند قلب را کامل می‌کند و آدم خسیس را بخشنده می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند.»
📚 المحاسن،ج۲،ص۵۵۰


✅به قلب را تیز می‌کند

👈 امام علی (ع) می‌فرمایند: «أکل السفرجل قوة القلب الضعیف، ویطیب المعدة، ویذکى الفؤاد، ویشجع الجبان.»
یعنی «خوردن به تقویت‌کننده قلب ضعیف است و معده را پاک و سالم می‌کند و قلب را تیز می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند.»
📚 المحاسن،ج۲،ص۵۵۰

 در این روایت اول قلب را ذکر کرد و بعد فؤاد، شاید بتوان گفت این نشانه مغایرت است و قلب با فؤاد تفاوت دارد.

✅به قلب را قوی می‌کند

👈در روایت آمده: «السفرجل یدبغ المعدة، یشد الفؤاد.»
یعنی «به معده را دباغی می‌کند و قلب را تقویت می‌کند.»
📚 الخصال،ص۶۱۲

👈در روایت آمده: «وأکل السفرجل قوة للقلب الضعیف، ویطیب المعدة، ویزید فی قوة الفؤاد، ویشجع الجبان، ویحسن الولد.»
یعنی «خوردن به تقویت‌کننده قلب ضعیف است و معده را پاک و سالم می‌کند و قوت قلب (فؤاد) را زیاد می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند و فرزند را زیبا می‌کند.»
📚 مکارم الاخلاق،ص۱۷۲

در این روایت آمده به هم قلب و هم فؤاد را تقویت می‌کند، پس می‌توان گفت که فؤاد با قلب تفاوت دارد. درهرصورت یکی از این دو تعبیر به قلبی که عضو تپنده در بدن است اشاره می‌کند و می‌توان گفت که به تقویت‌کننده قلب است.

 ✅به قلب را جلا می‌دهد

پیامبر (ص) می‌فرمایند: «کلوا السفرجل ، فإنه یجلو الفؤاد.»
یعنی «به بخورید زیرا قلب را جلا می‌دهد.»
📚 مکارم الاخلاق،ص۱۷۲

اگر جلا به معنی روشنایی و نورانیت باشد به قلب باطنی برمی‌گردد ولی اگر مراد از جلا، بهتر کار کردن باشد آنگاه به قلب تپنده در بدن برمی‌گردد.

👈در ادامه روایت آمده: «وما بعث نبیا إلا أطعمه من سفرجل الجنة فیزید فیه قوة أربعین رجلا.»
یعنی «خداوند هیچ پیامبری را مبعوث ننمود مگر اینکه به او از به بهشتی دادند، این سبب می‌شود که قوت او برابر نیروی چهل مرد شود.»
📚 مکارم الاخلاق،ص۱۷۲

در این روایت معلوم است که مراد تقویت بدن است نه باطن و روح.

✅به برای قلب حیات است

👈امام علی (ع) می‌فرمایند: «السفرجل قوة القلب وحیاة الفؤاد ویشجع الجبان.»
یعنی «به تقویت‌کننده قلب است و حیات است برای قلب و آدم ترسو را شجاع می‌کند.»
📚 مکارم الاخلاق،ص۱۷۲

🔺از مجموع این روایات می‌توان دریافت که به برای قلب و بیماری‌های قلب مفید است و این موضوع تواتر معنوی دارد.


🔸روایات به متعدد و زیاد است و خیلی روی به تاکید شده است که زیبا کننده‌ی فرزند است. اگر پدر و مادر به بخورند فرزند آن ها زیبا می‌شود.

🔺شاید از روایات استفاده شود که نیاز به مصرف زیاد نیست بلکه اگر همان روزی که می‌خواهند انعقاد نطفه صورت بگیرد اگر یک عدد به مصرف کنند ممکن است سبب زیبایی فرزند بشود.

🔺مصرف به برای زیبا شدن فرزند مداومت نمی‌خواهد و به طور مستمر مصرف کردن بِه نیازی نیست بلکه همین قدر یک بار در روز انعقاد نطفه کفایت می‌کند.

البته روایات به متعدد است و بیشتر این روایات از پیامبر(ص) است.

👈در روایت آمده است:
«کَسَرَ رَسُولُ اللَّهِ ص سَفَرْجَلَةً وَ أَطْعَمَ‌ جَعْفَرَ بْنَ‌ أَبِی طَالِبٍ وَ قَالَ لَهُ کُلْ فَإِنَّهُ یُصَفِّی اللَّوْنَ وَ یُحَسِّنُ الْوَلَد»
یعنی «پیامبر(ص) یک عدد به را نصف کرد و به حضرت جعفر بن ابیطالب داد و فرمود بخور زیرا رنگ رخسار را صاف می‌کند و فرزند را زیبا می‌کند.»
📚 المحاسن،ج2،ص549

کلمه‌ی اول «یصفی اللون» ظاهرا برای خورنده است یعنی اگر کسی به بخورد رنگ صورتش صاف و زیبا می‌شود و جمله‌ی بعدی «یحسن الولد» مربوط به فرزند است. یعنی فرزند را زیبا می‌کند.

👈در روایت دیگر از امام صادق (ع) آمده است:
«مَنْ أَکَلَ سَفَرْجَلَةً عَلَى الرِّیقِ طَابَ مَاؤُهُ وَ حَسُنَ وَلَدُه‌»
یعنی «کسی که ناشتا یک عدد به بخورد آب منی او طیب و طاهر و خوشبو می‌شود و فرزندش زیبا می‌شود.»
📚 المحاسن،ج2،ص549

🔺شاید از این روایت استفاده کنیم، ملاک طیب بودن آب منی است. این طیب بودن یا به سبب به است و یا اگر به نتیجه رسیدیم که گلابی هم این کار را می‌کند یا میوه ها و یا غذاهای دیگر تفاوتی نمی‌کند و در زیبایی فرزند موثر واقع می‌شوند.

تجربه می‌تواند به ما کمک کند که چه چیزی می‌تواند سبب زیبایی فرزند شود.

این روایت فرموده است باید به ناشتا خورده شود.

طیب به معنای خوشبو و پا ک و شکیل می‌شود.

ملازمه‌ای بین خوردن به و زیبا شدن فرزند وجود دارد تا جائیکه اگر ببینیم شخصی به زیاد می‌خورد می‌توانیم بگوییم فرزندان او زیبا خواهند بود و اگر بچه‌ی زیبا ببینیم می‌توانیم بگوییم پدر و مادر به مصرف کرده اند.

👈تایید این مطلب در این روایت آمده است:

«نَظَرَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع إِلَى غُلَامٍ جَمِیلٍ فَقَالَ یَنْبَغِی أَنْ یَکُونَ أَبَوَا هَذَا الْغُلَامِ أَکَلَا السَّفَرْجَلَ وَ قَالَ السَّفَرْجَلُ یُحَسِّنُ الْوَجْهَ وَ یَجُمُّ الْفُؤَاد»
یعنی «امام صادق(ع)‌ به بچه‌ی زیبایی نگاه کرد فرمود حتما پدر و مادر این بچه به خورده اند.
📚 المحاسن،ج2،ص549

🔺این کلام نشانه‌ی ملازمه است که انتقال از لازم به ملزوم صورت می‌گیرد. چون بچه زیبا است بنابراین پدر و مادر او به خورده اند.

🔺از این روایت معلوم می‌شود اگر پدر و مادر هر دو بخورند بهتر است زیرا فرموده است هردو به خورده اند.

👈در روایت دیگر آمده است:
«السَّفَرْجَلُ یُحَسِّنُ الْوَجْهَ وَ یَجُمُ‌ الْفُؤَاد»
یعنی «به صورت را زیبا می‌کند و قلب را تقویت می کند.»
📚 المحاسن،ج2،ص549

🔺ظاهر روایت این است که خورنده صورتش زیبا و قلبش قوی می‌شود ولی اگر مراد فرزند باشد، صورت فرزند را زیبا و قلبش را تقویت می‌کند.

اگر هم صورت زیبا نیست، بهتر می‌شود. زیبایی نسبی است مثلا افراد سیاه پوست هم زیبا و غیر زیبا هم دارند.



🌐 وبسایت :        islamic-cooking.blog.ir

‌🔵 کانال تلگرام:     t.me/Islamic_cooking

🔶 اینستاگرام :      instagram.com/islamic_cooking

🔶 کانال ایتا :        eitaa.com/Islamic_cooking

🎥 کانال آپارات :     aparat.com/islamic_cooking


آشپزی اسلامی،خواص به در روایات،احادیث به،خواص میوه به،میوه به،به،روایات به
  • آشپزی اسلامی